Ennél kellemesebb helyen aligha lehet eltölteni a kötelező karantént

Enyhítéseket vezetett be Thaiföld, némelyik egészen szokatlan.

A turizmus felélénkítése és az országba érkezők dolgának megkönnyítése érdekében tizennégyről hét napra csökkentik az oltással rendelkező vendégek kötelező karanténidejét Thaiföldön.

Akik viszont nincsenek beoltva, de negatív tesztet tudnak bemutatni, azoknak tíz napot kell karanténban tölteniük. A kormány pedig egy új ötlettel is előállt a turisták Thaiföldre csalogatása érdekében.

A kezdeményezés elsősorban az úgymond hagyományos karanténtól ódzkodóknak szól, ugyanis mondjuk egy hotel helyett jóval kényelmesebb és kellemesebb körülmények között, akár egy jachton is letölthetik a kötelező időt.

A kecsegtető ajánlat értelmében a negatív Covid-teszttel rendelkezők Phuket szigetén szállhatnak fel a rendelkezésre álló száz jacht vagy kisebb tengerjáró hajó egyikére, és a fedélzeten húzhatják ki azt a bizonyos néhány napot. Bátran csobbanhatnak a tengerbe, a partra viszont nem mehetnek ki.

Egy digitális karkötőt kell viselniük, ami méri a vérnyomásukat és a testhőmérsékletüket, valamint rögzíti az aktuális tartózkodási helyüket.

A program várhatóan áprilisban vagy májusban indul.

A thaiföldi kormány egyébként bejelentette, hogy vélhetően októberre végez a veszélyeztetett lakosság hetven százalékának és az egészségügyben dolgozók beoltásával, addig bizonyosan érvényben marad a kötelező karantén.

Kutatások igazolták, hogy az utazni vágyók nyolcvan százaléka már elkészítette a következő hat hónapra vonatkozó tervét. A szakemberek szerint ennek oka, hogy bár a pandémia gyakorlatilag lenullázta az utazások számát, az oltások egyre szélesebb körű terjedése ismét okot ad az optimizmusra. A globális átolottság még messze van. A fogadóországok eltérő gyakorlatokat vezettek be, a szakértők pedig azt hangsúlyozzák, legalább 2022-ig nem várható, hogy az utazás olyan könnyűvé és egyszerűen hozzáférhetővé váljon, mint azelőtt. Ráadásul nemcsak az utazók részéről van szükség hatalmas erőfeszítésre, hanem a légitársaságoktól, és a turisztikai ügynökségektől is, hogy az utazókat tájékoztassák a lehetőségeikről.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

jacht | kötelező | karantén | hajó | thaiföld

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom