Ingyen szállást kapnak a digitális nomádok Katalóniában

A Catalunya Rural Hub így kívánja Katalóniába csábítani a távmunkásokat.

Katalónia kétségkívül Európa egyik legszebb vidéke, amelybe ha egyszer belekóstolunk, többé nem akarunk elszakadni tőle. Ez a tény áll a Catalunya Rural Hub kezdeményezés mögött, melynek célja, hogy a digitális iparágakban dolgozókat Katalóniába csábítsa.

A program arra a felismerésre épít, hogy a digitális nomádoknak nem kell nagyvárosokban letelepedniük ahhoz, hogy munkájukat elvégezhessék, hanem vidéken is élhetnek és dolgozhatnak. Egyszerre harminc távmunkást hívnak Móra d’Ebre és Tremp városokban, akiket tízfős csoportokra osztanak. Szállást, közös munkateret biztosítanak nekik ingyenesen.

A deurbanizáció, vagyis a lakosság városokból történő kivándorlásának elősegítése számos előnnyel jár a városok és a vidék számára is, hiszen mérsékli az elnéptelenedést és felpezsdítheti a helyi közösségek életét. A Catalunya Rural Hub programba március végéig lehet jelentkezni.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

katalónia | barcelona | digitális nomád | távmunkás | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom