Kényelem és biztonság, a lépcsőszőnyeg funkciója

Nagyon sok családi ház rendelkezik belső lépcsővel, ami folyamatos használatban van. A hálószobák és a gyermekszobák általában az emeleten kerülnek elhelyezésre, míg a nappali, konyha és egyéb közös helyiségek a földszinten találhatók. Mindez azt jelenti, hogy naponta több alkalommal van szükség a lépcső használatára a két szint között.

A lépcső azonban egy veszélyes szerkezet, könnyen meg lehet rajta csúszni és ezáltal akár komoly baleset is bekövetkezhet. Családtagjaid biztonsága érdekében használj itt is szőnyeget, ehhez Fóliás Juci lépcsőszőnyegei között érdemes szétnézned. Az óvatosság hasznos, így biztos lehetsz abban, hogy mindent megtettél a kockázat lecsökkentéséért.

A lépcsők használata

Míg a kültéri lépcsőket a ráfagyott jég teszi csúszóssá, addig a beltéri lépcsők csúszósságát a felhasznált anyagok, illetve a puha zokniban történő használat okozza. Ezt azonban minimálisra csökkenthetjük, ha lépcsőszőnyeget használunk.

A biztonság nagyon fontos, hiszen a lépcsők nagy belmagasságot kötnek össze, így - különösen egy forduló nélküli lépcső tetején megcsúszva - igen nagy távolságra is leeshetünk, komoly sérülést szerezve.

A gyermekek és az idősek vannak a legnagyobb veszélyben. A gyermekek a szaladgálás miatt sokszor nem vigyáznak magukra, ezért csúsznak meg a lépcsőn, még akkor is, ha csúszásgátlós zoknit adunk rájuk, az időseknek pedig elég egy óvatlan, rossz mozdulat, amit már nem tudnak korrigálni, és azonnal megtörténik a baj.

A kényelmes lépcsőkialakítás

Ha házunkba lépcsőt tervezünk vagy utólag építjük be, mindig figyeljünk arra, hogy erre az építményre is szigorú szabványok vonatkoznak. Nem mindegy ugyanis sem a lépcsőfokok fellépő magassága, sem pedig a belépő szélessége.

Egy rosszul megválasztott paraméter örökre elronthatja a komfortérzetet, egy helytelenül kivitelezett lépcső akár veszélyforrás is lehet a lakásodban.

A lépcsőfordulók megtörik a feljáró egyhangúságát, valamint biztonságosabbá és komfortosabbá is teszik, hiszen meg lehet pihenni rajtuk. Fontos, hogy tervezz korlátot és figyelj arra is, hogy mindig legyen a fej fölött megfelelő tér.

A lépcső biztonságossá tétele

Az egyik fontos biztonsági tényező a fentebb említett korlát, amibe kapaszkodva még egy véletlen megcsúszás esetén is korrigálhatjuk a mozgásunkat. Ne dőlj be olyan minimalista design hóbortnak, amik elhagyják a korlátot, és egy, a térben függetlenül lebegő lépcsősort hoznak létre. Lehet, hogy a magazinokban ez jól mutat, de a hétköznapi életben használhatatlan és rengeteg bosszúságot okozna számotokra.

A másik fontos teendő a lépcsőszőnyeg felhelyezése a lépcsőfokokra. A lépcsőszőnyeg hátulja ragasztót tartalmaz így egy helyben fog maradni a szőnyeg.

A lépcsőszőnyeg használatával puha, meleg és biztonságos lesz a feljárónk és ezzel mindent megteszünk annak érdekében, hogy a napi többszöri használat ellenére sem fog baleset történni velünk, vagy családtagjainkkal. Csupán egyszer kell felragasztanod, de örök biztonságot ad számotokra.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom