Budapesti járatokat is érinthetnek a késések és törlések a jég fogságába esett reptéren

Több mint száz járat késik és legalább tucatnyit töröltek ma az amszterdami Schiphol reptéren.

A reptér és a KLM Airlines is figyelmeztet a honlapján a fennakadásokra "az időjárási körülmények“ és „a korlátozott jégmentesítő kapacitás miatt". Az országra egyébként időjárási figyelmeztetés is érvényben van havazás és a csúszásveszély miatt.

Schiphol - illusztráció

A Schiphol indulási menetrendje azt mutatja, hogy a járatok többsége tegnap este óta késik. A KLM ma délelőtt tíz órás, Budapestre tartó gépe csak délután kettőkör tudott elindulni, 14.20 helyett pedig 14.56-kor indult el. A ma este 21.05-kor induló gép várhatóan menetrendszerint indul el, 19.15 helyett viszont 19.30-kor érkezik meg egy járat.

A reptér szerint ugyanakkor a nap hátralévő részében még előfordulhatnak menetrendi módosulások.

A következő járatok utasait arra kérik, hogy figyeljék a légitársaság híreit illetve a Schiphol weboldalát.

Nagy-Britanniába szintén sarkvidéki légáramlatok törtek be, de ez ott egyelőre nem érinti a légi közlekedést. Jelenleg Skóciában figyelmeztetés van érvényben havazás és jég miatt, akárcsak Észak-Írországban.

Egy pilóta elárulta, hogy milyen feladatokat kell végrehajtani akkor, ha a repteret hó és jég borítja be.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

járat | repülő | reptér | késés | légi közlekedés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom