Attól még, hogy egy desszert szénhidrát-csökkentett, esetleg egyenesen glutén- és cukormentes, még lehet isteni finom. Ezt bizonyítja ez a mandula és kókuszlisztes csokitorta, amit büntetlenül ehet mindenki, aki azt fogadta meg újévkor, hogy ledob néhány kilót.
Hozzávalók:
- 1 1/2 csésze mandulaliszt
- 3/4 csésze kókuszliszt
- 1/4 csésze lenmag liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 10 dekagramm vaj
- 3/4 csésze eritrit
- 4 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csésze mandulatej
- 1/3 csésze eszpresszó kávé
A krémhez:
- 225 gramm mascarpone
- 10 dekagramm vaj
- 3/4 csésze eritrit
- 1/2 csésze holland kakaópor
- 1/4 csésze kókuszliszt
- 1/4 teáskanál instant kávé
- 3/4 csésze tejszín
- 1 csipet só
Elkészítése:
Első lépés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két kör alakú tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Második lépés: Egy nagy tálban összekeverjük a mandulalisztet, a kakaóport, a kókuszlisztet, a lenmaglisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Harmadik lépés: Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük a vajat, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az édesítőszert és a vaníliaaromát. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, a mandulatejet és a kávét.
Negyedik lépés: A tésztát elosztjuk a két előkészített tepsiben, majd nagyjából huszonöt perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
Ötödik lépés: Egy tálban simára keverjük a vajat és a mascarponét, hozzáadjuk az édesítőszert, a kakaóport, a kókuszlisztet és az instant kávét, és homogén állagúra keverjük. Beletesszük a tejszínt és egy csipet sót. Elkeverjük.
Hatodik lépés: Amikor a tészta kihűlt, a krém egyharmadát rákenjük az egyik tortalapra, majd ráhelyezzük a másodikat. A maradék krém felét a tetejére kenjük, a fennmaradt csokoládékrémet pedig az oldalára visszük fel. Tálalásig hűtőben pihentetjük.
(Forrás: Delish, fotók: Unsplash)
csokitorta | csokoládé torta | fogyókúra | ketogén | csokoládé | keto
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!