Kiderült, mennyi magyar van a szigorítások mellett és ellen, nagyon meglepő a végeredmény

Jönnek az újabb szigorítások, egy közvélemény-kutatás pedig elmondja, mennyien vagyunk mellette és mennyien ellene.

Több hónap után először október utolsó hetében emelkedett harminc százalékra azoknak az aránya, akik a koronavírus-járvány ellen szigorúbb intézkedéseket várnak el a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint. Reprezentatív közvélemény-kutatásukat ismertetve emlékeztettek arra, hogy a Nézőpont Intézet a koronavírus-járvány kitörése óta vizsgálja, a magyar felnőttek elegendőnek tartják-e az intézkedések szigorúságát.

A harmadik hullám lecsengése után, nyáron és kora ősszel tízből hatan éppen megfelelőnek találták a szabályok szigorúságát, október utolsó hetében azonban, bár a szigorúság aktuális mértékével egyetértők aránya nem csökkent a hibahatárt meghaladó mértékben (58 százalék),

a több kikényszerített fegyelmet igénylők aránya huszonötről harminc százalékra nőtt, és az aktuális intézkedéseket túl szigorúnak tartók aránya is nyolc százalékra csökkent.

A jelenlegi szigorítások értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja, emellett november elsejétől maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön és megállóhelyeken, valamint látogatási tilalmat rendeltek el az egészségügyi intézményekben.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

kornavírus | karantén | lezárás | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom