Kiknek segít egy munkaerőközvetítő?

A munkaerőközvetítő cégek számos különböző szolgáltatást nyújtanak. De kiknek érdemes igénybe venni ezt a lehetőséget, és milyen előnyökkel jár? Ebben a cikkben ennek jártunk utána.

A munkaadóknak

A munkaerőközvetítő cégek segíthetnek a munkaadóknak abban, hogy gyorsan és hatékonyan találjanak megfelelő szakembereket a betöltendő pozíciókra. Ezek a cégek széleskörű kapcsolatrendszerrel, valamint adatbázissal és szakmai tapasztalattal rendelkeznek, amelyekkel képesek elérni és megszólítani a legjobb jelölteket.

Egy munkaerőközvetítő segítsége különösen hasznos lehet azoknak a munkaadóknak, akik speciális, ritka vagy magas szintű tudással rendelkező szakembereket keresnek, például az IT területen. Ebben az esetben a munkaerőközvetítő többek közt klasszikus fejvadász módszert alkalmaz, amely segítségével a legnehezebben elérhető és legkeresettebb szakembereket is képesek megtalálni.

Az IT fejvadászat egyre nagyobb szerepet játszik a munkaerőpiacon, hiszen a technológiai fejlődés miatt folyamatosan nő az igény a kiváló IT szakemberek iránt. Az IT fejvadászat során a munkaerőközvetítő nem csak a szakmai tudást és tapasztalatot vizsgálja, hanem a jelöltek igényeit, motivációját, személyiségét és fejlődési lehetőségeit is.

A munkavállalóknak

A munkaerőközvetítő cégek segíthetnek a munkavállalóknak abban, hogy megtalálják álmaik munkahelyét, vagy akár egy teljesen új karrierutat. A munkaerőközvetítéssel foglalkozó szakemberek jól ismerik a munkaerőpiacot, a különböző iparágakat és cégeket, és tudják, hogy hogyan készítsék fel a jelentkezőket ahhoz, hogy sikeres felvételt nyerjenek.

A munkaerőközvetítők tanácsot adhatnak a munkavállalóknak a CV-jük és a motivációs levelük megírásában, az állásinterjúkra és a tárgyalásokra való felkészüléshez, valamint segíthetnek abban is, hogy a legjobb benyomást keltsék leendő munkaadójuknál.

A munkaerőközvetítők ráadásul olyan álláslehetőségeket is felkínálhatnak a munkavállalóknak, amelyekről egyébként nem is tudnának, vagy amelyekre nem is jelentkeznének, ugyanis ezek a szakemberek gyakran közvetlenül a munkaadóktól kapják a megbízásokat, és nem hirdetik meg az állásokat nyilvánosan. Így a munkavállalók olyan exkluzív állásajánlatokhoz is hozzájuthatnak, amelyekre kisebb a verseny, és amelyek jobban megfelelnek az igényeiknek.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom