Lélegzetelállító kilátás karnyújtásnyira Európa legmenőbb gleccserszállodájától

Páratlan panoráma nyílik a Schnals-völgyi gleccserre abból az ultramodern acélkilátóból, amely a kontinens egyik legmagasabban fekvő szállodájának közvetlen közelében épült. A Hotel Grawand vendégeinek gőzölgő kávéjukkal a kezükben csupán ötven métert kell megtenniük ahhoz, hogy olyan élményben legyen részük, amelyet garantáltan életük végéig emlegetni fognak.

A dél-tiroli Ötz-völgyi Alpok 3251 méteres csúcsán, az Ötzi-csúcson épült, nemrégiben átadott kilátó több szempontból is páratlan vizuális és kulturális élményt kínál az odalátogatóknak. Már földrajzi elhelyezkedése is egyedülálló, hiszen kimagaslik Olaszország alpesi tájai közül, miközben áttekinthetünk a szomszédos Ausztria hegyvidékére is. Másrészről pedig igazi kulturális sokkhatásként érheti az embert a tény, hogy az acélépítmény azon a területen épült, ahol három évtizeddel ezelőtt az Ötzi névre keresztelt, mumifikálódott jégembert megtalálták.

A kilátó dizájnszempontból is kivételes. A 80 négyzetméteres építmény függőleges lamelláinak köszönhetően egy igazán különleges perspektívát hoz létre.

Az optikai csalással létrejövő mozgás olyan dinamikát kölcsönöz a kilátónak, amely garantáltan hosszú percekre rabul ejti a tekintetet.

A kilátó ráadásul a talajt csupán ott érinti, ahol statikai szempontból valóban indokolt, így olyan hatást kelt, mintha a felhők és a robusztus sziklák találkozásánál lebegne. Az pedig már hab a tortán, hogy üvegfalainak köszönhetően nemcsak teljes 360 fokos panorámát nyújt, de elvezet pontosan arra a helyre is, ahol megtalálták a Jégembert.

A látogatóknak érdemes a Hotel Grawandban megszállniuk, mely a két ország alpesi kereszteződésének tetején fekszik, több mint háromezer méteres magasságban. A gleccserszálloda kuriózumnak számít, hiszen egyike Európa legmagasabban fekvő szálláshelyeinek. Mivel a most átadott kilátó onnan csupán ötven méterre található, akár egy gőzölgő kávéval, vagy habos forró csokoládéval is kisétálhatunk az üvegfalakhoz, hogy a végtelen hegyvonulatok mögül előbukkanó napban gyönyörködhessünk.

ötzi csúcs | hotel grawand | panoráma | dolomitok | kilátó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom