Idén harmadszor tört ki a világ egyik legaktívabb vulkánja

Vasárnap délután kezdett kitörni a Kilauea vulkán Hawaii legnagyobb szigetén. Az Egyesült Államok Földtani Intézetének (USGS) tájékoztatása szerint a kitörést erős szeizmikus időszak előzte meg. 

A Reuters beszámolója alapján a helyszínen készült webkamerás képeken a vulkán kráterének alján repedések láthatók, amelyek lávafolyamokat generálnak a kráterfenéken. A hatóságok szerint a kitörés nem jelent közvetlen lávaveszélyt a közösségekre. Hozzátették azonban, hogy a vulkáni részecskék és gázok légzési nehézségeket okozhatnak a veszélyeztetett csoportok számára.

Az USGS szerint a kitörést erős szeizmikus időszak és a csúcs "gyors felemelkedése" előzte meg. Az ügynökség a készültséget narancssárgáról pirosra emelte, ami a legmagasabb fokozatú riasztást jelenti.

A Kilauea a világ egyik legaktívabb vulkánja egy nemzeti park területén található. 2019-ben kitörését földrengéssorozat előzte meg, aminek következtében több száz ingatlan semmisült meg.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty)

kilauea | vulkán | hawaii | láva | kitörés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom