Újabb magyar állampolgárokat menekítettek ki Izraelből, de már nem repülővel

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy további hatvanöt magyar állampolgárt, köztük tizennyolc gyereket sikerült kimenekíteni Izraelből.

Mint a tárcavezető elmondta, folyamatos a kapcsolattartás az izraeli magyar nagykövetséggel a körülményekhez képest, a biztonsági helyzet viszont továbbra is rendkívüli aggodalomra ad okot, ezért a legfőbb feladat a konzuli védelemre regisztrált több mint kétszáz magyar állampolgár hazajuttatása.

A tel-avivi Ben Gurion reptér október 8-án

A konzulátus munkatársainak rámenőssége nyomán sikerült kétszáz jegyet szerezni egy Izraelből Ciprusra közlekedő hajóra, ezeket fel is ajánlották a közel-keleti országban rekedt magyaroknak, akik közül hatvanöten éltek a lehetőséggel.

A hatvanöt magyar állampolgár közül tizennyolcan gyerekek, ők fel is szálltak erre a hajóra. Jó hír, hogy a hajó immáron elhagyta az izraeli felségvizeket és Ciprus felé halad"

- mondta a miniszter, és hozzátette, hogy a kikötést követően az ottani nagykövetség munkatársai várják a magyar állampolgárokat, akiket busszal a repülőtérre fognak szállítani, onnan pedig különgéppel hazaszállítják őket Magyarországra. Az érintettek várhatóan péntek délután fognak megérkezni.

A még mindig Izraelben maradtak közül "meghatározott számú" magyar állampolgár hamarosan üzenetet fog kapni egy újabb evakuációs műveletről.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images, Facebook)

izrael | magyar | evakuáció | állampolgár | kimenekítés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom