Kiderült, pontosan hány milliárd forint ment el tavaly járványügyi intézkedésekre: egészen hihetetlen adatokat közölt Kína

Hogy mennyi?!

Milliárdos összeget költöttek Kína tartományai tavaly a járvány elleni intézkedésekre:

a tartományok átszámítva 18 ezer milliárd forintot költöttek tavaly a Covid elleni intézkedésekre

- közölte szerdán a The Guardian brit napilap online kiadása a kínai tartományok adataira hivatkozva.

 

Ez a szám vélhetően növekedni fog tekintettel arra, hogy a 31 tartományból eddig legalább 20 tette közzé a vonatkozó adatokat, s az országos statisztika még nem érhető el. Kína december elején szakított a járvány 2020-as kitörése után szinte azonnal bevezetett zéró-Covid-politikával, feloldotta a korábbi korlátozásokat, és leállította a széleskörű teszteléseket is. Azóta a gazdaság újraélesztésén fáradozik, amely tavaly mindössze 3 százalékkal növekedett az előző évi 8,4 százalékhoz képest.

Mindemellett a kínai tartományok eltérő módon tartják nyilván a járványügyi költségeket, így egyesek csak a tartományi szintű, míg mások a központi szintű, de helyben költött összegeket is figyelembe veszik. Mindazonáltal a közzétett adatokból kitűnik, hogy a kínai tartományok közül a legnagyobb gazdasági erővel rendelkező, 127 millió fős déli Kuangtung költötte a legtöbb pénzt 2022-ben, átszámítva mintegy 3700 milliárd forintot, egyebek között oltásokra, tesztelésre és a járvány miatt rászoruló emberek támogatására.

A statisztika szerint ez 2021-hez képest több mint 50 százalékos növekedést jelentett a kiadások terén. A főváros, Peking 26,4 milliárd jüant (1364 milliárd forint), az ország pénzügyi központjának számító Sanghaj pedig 16,8 milliárd jüant (870 milliárd forint) költött erre a célra.

(Fotók: Unsplash)

koronavírus | kína | járvány | pénz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom