Olyan vasútállomás épült a tengerparton, aminek csodájára jár a világ

2023 elején Xiangshan, a 19. Ázsiai Játékok egyik házigazdájaként elindította a Youth and the Sea elnevezésű programot. A projekt célja az volt, hogy megszülessen egy különleges vasútállomás a kínai tengerparton.

A During the Dinner Studio által tervezett állomás a Ningbo Xiangshan vitorlásközpont szomszédságában fekszik, a végeredmény pedig nemcsak egy pályaudvar lett, hanem tartozik hozzá egy éteri pihenőhely is, ahonnan festői kilátás nyílik a tengerre.

Ahogyan Xi Weidong vezető építész fogalmaz, az álmodozás színpadává vált.

Különösen szép látványt nyújt éjszaka, amikor a víz felületén visszatükröződik a hold képe. A mesebeli hangulatot pedig a vasútállomás csak fokozza fehér, áttetsző hálós membrán bevonatával.

Az állomás bejáratától indulva végig lehet sétálni a masszív oszlopok között elhelyezkedő kis tengerparti pavilonhoz, ahol

a fény és az árnyék játéka testet ölt.

Az építmény egyben jó lehetőséget kínál az árapály jelenség megfigyelésére is.

A tervezőstúdió szerint a két épület tökéletesen kiegészíti egymást. A pihenőpavilon gazdagabb fényjátékokkal és mintákkal büszkélkedhet, hogy a vibráló képzeletet szimbolizálhassák a sötétben.

(Forrás: Designboom, fotók: Getty)

kína | állomás | pályaudvar | építészet | pavilon

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Egykori vasútállomásból lett a Google új New York-i irodája

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom