Önként fertőzik meg magukat a fiatalok Kínában, azután jönnek a meglepetések

Az utóbbi hetekben szinte naponta érkeznek hírek Kína felől a koronavírus kapcsán.

Egyre több európai ország veti alá korlátozásoknak a távol-keleti országból érkezőket, és a kínai lakosok közül is többen úgy vélik, hogy teljes kudarc a járványkezelés, és túl hamar, felkészülés nélkül enyhítették a korlátozásokat.

Van, aki ebben a helyzetben egészen sajátos, és egyáltalán nem veszélytelen megoldást választ. A BBC riportjában több kínai fiatal is vallott arról, hogy önként fertőződött meg a vírussal. Egy 27 éves sanghaji programozó például azért tette ki magát a betegségnek, mert nem kapott oltást, viszont nem akart változtatni az utazási tervein.

Sanghaj a járvány előtt

Mint mondta,

úgy kalkulált, hogyha megfertőződik, biztos lehet benne, hogy felépül az indulásig, és nem fertőződik meg újra a nyaralás alatt.

A betegséggel járó izomfájdalmakra ugyanakkor nem számított, de a tünetek nagyjából olyanok voltak, amilyeneket várt.

A kép illusztráció

Egy másik sanghaji lakos, egy 26 éves nő az egyik barátját látogatta meg, akinek pozitív lett a tesztje, hogy ő is elkaphassa a Covidot. A felépülése viszont váratlanul nehéz volt:

Azt hittem, olyan lesz, mint egy megfázás, de sokkal fájdalmasabb volt."

Mások ugyanakkor nem veszik ennyire lazán a helyzetet. Elsősorban azok óvatosak, akik a családtagjaikat, szeretteiket féltik. A feleség például, akinek a férje a cukorbetegsége miatt nem kaphat oltást, az újranyitás óta ki sem mozdult otthonról, és minden érkező csomagot fertőtlenített. A pár azonban így is megfertőződött.  Mint a nő elmondta, a férje simán felépült, ami nagy megkönnyebbülés volt, de továbbra is aggódik egy esetleges következő hullám miatt.

Az említett kínai fiatalokkal ellentétben a legtöbben valószínűleg nem szeretnénk elkapni sem a Covidot, sem más betegséget. Ha egészségesek akarunk maradni a téli utazások során, érdemes megfogadnunk az orvos tanácsait.

(Forrás: BBC, képek: Unsplash, Getty Images)

koronavírus | kína | járvány | fertőzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom