Betonfalnak ütközött egy kirándulóhajó a Dunán

Betonfalnak ütközött egy Budapestre tartó bolgár kirándulóhajó pénteken, késő este a Dunán Ausztriában egy zsilipkamrában.

Mint a 24.hu az MTI híre alapján írja, a balesetben tizenhét ember könnyebben megsérült, közülük tizenegyet kórházban láttak el.

Passau

A felső-ausztriai rendőrség szombati tájékoztatása szerint a Linztől nem messze lévő Aschach an der Donau-i zsilipnél rövid időre irányíthatatlanná vált a hajó, mert elromlott az elektronikája. A vészhelyzeti üzemmód bekapcsolásával sikerült elkerülni, hogy a hajó nekihajtson a zsilipkapunak, viszont így oldalfalnak ütközött.

A baleset során nem keletkeztek komolyabb károk a hajóban, amely még az éjszaka folyamán folytatni tudta útját a legközelebbi kikötőig.

A Duna Ausztriában - illusztráció

Az osztrák rendőrség szerint a bolgár zászló alatt közlekedő hajó száznegyvenkét, többségében német utast szállított a bajorországi Passauból a magyar fővárosba.

Nemrég egy tragikusabb ütközés is történt, ami miatt útvonalat kellett változtatniuk a tengerjáróknak.

(Forrás: 24.hu, képek: Unsplash, Getty Images)

 

hajó | budapest | ütközés | kirándulóhajó | duna

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram