Egyből feltette a térképre a kis csendes-óceáni szigetet egy poszt, aztán jött a csavar

A harminchárom szigetből álló Kiribati az Egyenlítő mentén, Hawaii és Ausztrália között helyezkedik el. 

Lakossága (129 ezer fő) és területe (nyolcszáz négyzetkilométer) sem túl nagy, ellentétben a rajongótáborával, amit a napokban gyűjtött. Az ország azután került a figyelem középpontjába, hogy a @VoxDocVoxDei nevű felhasználó posztolt róla az X-en.

Szerintem Kiribati egyszerűen bedobta a törölközőt, amikor a városok elnevezése történt",

írta, és egy térképpel illusztrálta, mire gondol. Nevezetesen, hogy Kiribati egyik szigetén, Kiritimatin a városok olyan neveket kaptak, mint Poland (Lengyelország), Paris (Párizs), London és Banana (Banán).

A vicces posztot több mint huszonnyolcmillióan látták és több százezren kommentelték, a slusszpoén azonban csak ezután jött, amikor a @KiribatiGov, a magára a hivatalos kiribati kormányzati oldalként hivatkozó fiók is reagált a bejegyzésre:

Rendben. Nem látunk szívesen."

Ennek eredményeként a kis szigetország felkerült a térképre, és sokan írták, hogy ezek után biztosan elmennek egyszer oda. Nem sokkal később azonban Tearinibeia Enoo-Teabo, az elnöki kommunikációs iroda munkatársa mindenkit leforrázott, amikor azt nyilatkozta, hogy "az egy hamis fiók". Arról is beszámolt, hogy az X megkereste az ügyben, de (még) nem tudják, hogy ki áll az egész mögött.

Egyesek viszont azt feltételezik, hogy valaki biztosan az elnök hivatalból trollkodott, mert olyan jó reklámot sikerült kreálnia az országnak, amilyet az rég nem látott, míg mások szerint a sziget autentikus szelleme áll a posztok mögött. Kiribatinak egyébként nincs másik fiókja a Twitteren. Lehet, hogy az elnöki iroda a cáfolattal is csak viccelt? Ez azt mutatná, hogy tényleg kifogyhatatlan a humora.

Nem úgy, mint ebben az esetben, máskor nagy problémákat okozhatnak a hamis fiókok.

(Forrás: NZ Herald, France24, képek: Getty Images)

Kiritimati | kiribati | közösségi média | vicces | csendes-óceán

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom