Ezeket a brit városokat nyelheti el a víz a klímaváltozás miatt

Nagy-Britanniában több tucat várost fenyeget az a veszély, hogy nyolcvan éven belül víz alá kerül.

A Climate Central által közzétett térképek kijózanító, egyben sokkoló képet festenek az éghajlatváltozás katasztrofális hatásairól az Egyesült Királyságban.

A szervezet előrejelzése szerint London nagy része 2100-ra víz alá kerülhet.

A Climate Central szerint a három Celsius-fokos globális hőmérséklet-emelkedés katasztrofális hatással lenne Nagy-Britanniára. Az előrejelzések alapján már 1,5 Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedés következtében is víz alá kerülnének London központi területei. Anglia keleti partvidéke is sérülékeny:

Peterborough-tól és Cambridge-től északra nagy területek válhatnak lakhatatlanná.

A helyzet a Humber mentén is kritikus: Hull valószínűleg 2100-ra víz alá kerül, ahogyan a Midlands nagy része is.

Ha a globális felmelegedés eléri a plusz három Celsius-fokot, az Egyesült Királyság más részei is veszélybe kerülnek. Anglia délkeleti részén Hampshire, Sussex, Essex és Kent tengerparti városait fenyegeti az eltűnés veszélye,

a skóciai Dundee, Perth és St Andrews is ki van téve a part menti áradásoknak.

De nem csupán a szigetország van veszélyben. A szervezet becslései szerint 275 millió ember él azokon a területeken, amelyek 2100-ra víz alá kerülnek.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

Skócia | Nagy-Britannia | klímaváltozás | london | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom