Berlinben megtalálták a módját, hová költözzön el nyárra az éjszakai élet

Még jó darabig kénytelenek leszünk együtt élni a koronavírussal. Ebben a helyzetben alighanem az utolsók között gondolunk zárt helyiséges klubbulira (nem is nagyon lehet ilyet tartani, ugye), úgyhogy egy önfeledten táncolós estére alkalmanként a kreatív kényszermegoldások jelenthetik a megoldást.

Berlinben mindjárt arra jutottak, hogy a szabadtéri közösségi területekből alakítanának ki nyitott éjszakai klubokat, a szórakozóhelyek pedig bérbe vennék a társadalmi távolságtartás szabályainak betartására tökéletesen alkalmas placcokat.

Bár a város élvezi a nyitott sörkertek és a szabadtéri nyári helyek hangulatát, a Time Out magazin szerint az elektronikus zenei szcéna rajongói igencsak hiányolják a színes fényekkel kísért technoütemeket.

Érthető, hiszen a pezsgéséről ismert Berlin egyik legfőbb vonzerejének a változatos éjszakai klubélet számít.

Ramona Pop városgazdasági miniszter szerint éppen ezért keresik a legális lehetőségét a nyilvános helyeken történő szórakozáshoz.

Néhány héten belül akár hivatalosan is megnyithatnak az ilyen jellegű klubok, melyek arra is hivatottak lennének, hogy segítsenek megakadályozni az illegálisan szerveződő, járványterjedés szempontjából kockázatos összejöveteleket. A közelmúltban jó néhány ehhez hasonló illegális rendezvénynek vetettek véget a berlini rendőrök, melyeken alkalmanként több száz embert verődött össze. Ugyanakkor egyes mértékadó vélemények szerint egészségügyi szempontból a szabadtéri események is veszélyt jelenthetnek, ha nagy létszámú tömeget kell fegyelmezniük a szervezőknek.

Az ötlet gondozói mindenesetre több berlini kerület vezetésével tárgyalnak a szabadtári bulik esetleges megtartásáról. Szerintük egy ilyesfajta kontroll elősegíti az ellenőrzést és a résztvevők megfigyelését, a szervezők pedig gondoskodhatnak a megfelelő higiéniai intézkedésekről. Vagy pedig az emberek folytatják az illegális lazulást a nyár végig.

Ez is érdekelhet:

A németek egész optimisták a világjárvánnyal kapcsolatban

A gazdasági hatásokat tekintve Spanyolországban számítanak leginkább pesszimistának az emberek.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Unsplash)

megoldás | ötlet | klubélet | koronavírus | berlin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom