Eljött a váltás ideje, ha még mindig öblös pohárból kortyolod a konyakod

A Hennessy egyik szakértője elárulta, milyen alakú pohárból érdemes fogyasztani a leghíresebb brandyfajtát, ha az ital minden elemét szeretnénk alaposan kiélvezni.

A legtöbben még mindig a tradicionális, hőlégballon alakú, öblös pohárból fogyasztják a brandyt, illetve a konyakot. Apropó, mi is a különbség a kettő között? A konyak alapanyaga a szőlő, a gyártási folyamata pedig évszázadok óta változatlan, hiszen szigorú előírásoknak kell megfelelnie ahhoz, hogy konyaknak lehessen nevezni. A brandytől pedig az különbözteti meg, hogy Franciaország meghatározott régiójában készül.

Egy ilyen minőségi ital megérdemli, hogy rendesen megadjuk a módját. Ehhez pedig szükségünk van egy megfelelő pohárra, aminek a formája leginkább tulipánra hasonlít. Gwendoline Poirier, a Hennessy szakértője a következőképpen magyarázta ennek az okát: korábban azért ajánlottak öblös poharakat, mert úgy gondolták, hogy a poharat tartó kéz melegsége jó hatással van a konyak ízére, ez az elképzelés azonban mára megdőlt. Jelenleg a cél az, hogy a párlat komplex aromái eljussanak a megfelelő érzékszervekhez.

Az öblös poharakkal az volt a cél, hogy fel tudjuk melegíteni az italt, ezt azonban már nem tanácsoljuk manapság, hiszen a felmelegített konyakban inkább az alkoholt érezni, és kevésbé az aromákat. Ezzel szemben egy tulipán alakú pohár elősegíti, hogy az illatok eljussanak az orrunk felé.

Ugyanezt az elvet alkalmazza a világ legprofibb whiskyspohara is.

Ez is tetszeni fog:

És eljött a pillanat: San Franciscóban whiskeyt nyomtattak 3D-ben

Sokkal olcsóbb lehet az égetett szesz, ha nem kell hosszú évekig hordókban érlelni és tárolni. De vajon felveszi-e a versenyt a valódi whiskeyvel a laborban gyártott, és ősöreg tradíciók híján milyen üzenettel szolgálhat?

konyak | pohár | Henessy | brandy | whisky

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom