Ebben a könyvesboltban megszűnik a tér és az idő

Egy óriási művészeti installáció köré épült az a könyvesbolt, amely egyszerre szimbolizálja a földet és az eget, a nyugtalanságot és a békét,  a mi világunkat, és mindazt, ami a fantázia birodalmában rejlik.

Az x+living által tervezett szürreális könyvesbolt Sencsenben, Kínában található, és azzal a céllal készült, hogy különleges utazásra hívja a látogatókat, a barangolás pedig a történelem és az idő izgalmas útjain vezet keresztül. Az üzletet ugyanis egy csigalépcsőként kanyargó, hatalmas könyvespolc uralja, amely a bolt bejáratát és kijáratát köti össze.

A tervezők az installáció elkészítését megelőzően megnézték a város kulturális hátterét, és olyan teret álmodtak meg, ami méltóképpen szimbolizálja a vibráló, befogadó kínai települést. A dizájnerstúdió kreatívvezetője szerint a könyvespolc átível a földön és az égen, cseppnyi nyugtalanságot kelt, és teret ad a látogatók néma kérdéseinek megválaszolására a könyvek által.

Így született meg a bölcsesség létrájaként aposztrofált installáció.

Az üzlethelyiség lágy világítása meleg hangulatot teremt az egész belső térben, a lebegő asztalok pedig futurisztikus hatást keltenek. A szürreális enteriőrt a fényvisszaverő, fekete csempével borított padló fokozza, amely egyben elmossa a föld és az ég közötti határt is.

Ha egy bizonyos perspektívából szemléljük a csigalépcsőt, egy óratárcsát jelenít meg, így utalva a történelemre és a múló időre, amely nemcsak az irodalmi művekre utal, hanem a könyvesboltban eltöltött időre is.

A végeredmény egy olyan különleges tér lett, ahol a kereskedelmi célok a kortárs művészettel és belsőépítészettel is találkoznak, egyedülálló vásárlási élményt biztostva a betérőknek.

(Forrás: Designboom, fotók: x+living)

enteriőr | könyvesbolt | üzlet | belsőépítészet | kína

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom