Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Az utazás az egyik legjobb módja annak, hogy kipihenjük magunkat, feltöltődjünk, új kultúrákat ismerjünk meg. Az ökoturizmus zöld irányzata pedig az utazást és a bolygónk iránti szeretetet ötvözi.

Számos úti cél nevezheti magát környezettudatosnak, köszönhetően azoknak az ökológiai szabványoknak, amelyek biztosítása nélkülözhetetlen a fenntartható nyaralások szempontjából. Három luxus úti cél pedig kiemelkedik ezek közül, holott sokan nem is tudják, mennyire nagyszerűek a zöld turizmus számára.

Szlovénia

Szomszédunkat csodálatos természeti adottságokkal, a modern és a történelmi városok keverékével, nagyszerű gasztronómiával és élénk, zöld, aktív turizmussal rendelkezik. Nem véletlenül kapta meg Ljubljana 2016-ban a világ legzöldebb városa címet. Az energiaszükségletük mintegy 3/4-e fenntartható forrásokból, például vízenergiából származik.

Fantasztikus hegyek, zseniális kerékpárutak és élénk falusi turizmus vár Szlovéniában.

Olaszország

Olaszország komoly küzdelmet folytat azért, hogy releváns zöldturisztikai központtá válhasson, bár a folyamatot a világjárvány kissé lelassította. Ennek ellenére, jó választás akkor, ha környezetbarát úti célban gondolkodunk, hiszen az országban például a glamping különösen népszerű, a gasztronómiai kínálat lokális, szezonális alapanyagokon nyugszik,

a páratlan természeti adottságok pedig az aktív turizmus számos lehetőségét kínálják.

Norvégia

Norvégia az egyik legjobb zöld turisztikai választási lehetőség mindazok számára, akik szeretik a kalandokat és az aktív pihenést. Az ország ráadásul

hitelesen közvetíti a zöld gondolkodást, a természet iránti szeretet és példamutató a fenntarthatóság terén is.

A túrázást, a kajakozást, a hihetetlen hegyeket és a norvég strandokat nem szabad kihagyni, ahogy a sarki fény szépségét sem lehet szavakkal leírni.

(Forrás: Luxury Travel Magazine, fotók: Getty)

fenntarthatóság | norvégia | zöld turizmus | környezetvédelem | szlovénia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom