Ez vár azokra, akik egy oltással mennek át Szlovákiába

A szlovák hatóságok bejelentették, hogy augusztus 30-tól kezdődően ötnapos karantén-kötelezettség lép életbe azon utazók esetében, akik nem kapták meg mindkét koronavírus elleni oltásukat. Ezt csupán az ötödik napon lehet megszüntetni negatív teszt bemutatásával.

Korábban az oltatlan utazók – beleértve azokat is, akik csak az első dózis kapták meg –, mentesültek a tizennégy napos karantén alól, amennyiben érkezéskor negatív PCR-tesztet vagy antigéntesztet mutattak be. A teljesen immunizáltak azonban továbbra is mentesülnek a karantén-kötelezettség alól Szlovákiába érkezéskor, kivéve, ha légi úton érkeznek egy olyan országból, amely nem szerepel azon a listán, amelynek értelmében mentesülnének a vizsgálati követelmények alól.

Ebben az esetben ki kell tölteni a belépési űrlapot, és hetvenkét órán belül elvégzett negatív PCR-teszt bemutatása is szükségessé válik.

Magyarországra ez utóbbi nem vonatkozik.

Mint ismert, a teljesen vakcinázott személynek azt tekintjük, akit a kétadagos Covid-vakcina mindkét dózisával beoltottak, és a legutóbbi oltása óta tizennégy nap telt el. Egydózisú vakcina esetén huszonegy napnak kell eltelnie ahhoz, hogy a személy teljesen oltottnak minősüljön. Szlovákia jelenleg számos európai országban alacsony kockázati listán szerepel.

Annak ellenére, hogy Szlovákiában az európai átlaghoz képest jelenleg jó a helyzet, a szomszédos országokban folyamatosan romlanak a járványügyi adatok. Spanyolország Ausztriát és Horvátországot már magas kockázati kategóriába sorolta, így az onnan érkezőkre szigorúbb szabályok vonatkoznak.

(Forrás: SchengenVisaInfo, fotók: Getty Images)

covid | oltás | vakcinaigazolvány | vakcina | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom