Így hatott a koronavírus okozta válság a hazai divatipar szereplőire

Nehéz és komplikált időszakon vannak túl a magyar divatbrandek, de a tavaszi budapesti divathét egy új, reménnyel teli fejezet kezdetét jelentheti. Megkérdeztünk hét tervezőt, mi történt velük a koronavírus kirobbanása óta.

A koronavírus okozta gazdasági válság a divatipart is alapjaiban rengette meg. Ahogy az egyik legmérvadóbb divatmagazin, a Business of Fashion szerkesztője, Tim Blanks mondta a Roadsternek, a világnak volt fontosabb a dolga a divatnál az elmúlt időszakban – és joggal. Az élet azonban nem állt meg, és a divat körforgása sem, a különbség annyi volt, hogy a divathetek és a bemutatók átköltöztek a digitális térbe.

Ugyanez volt a helyzet a Budapest Central European Fashion Weekkel is, amelyet 2021 tavaszán második alkalommal rendeztek meg online formában. A Roadster is ott volt a kulisszák mögött, és ha már így történt, kifaggattuk a bemutatón részt vevő tervezőket, hogy miként élték meg az elmúlt bő egy évet.

Érdemes átkattintani a Budapest Central European Fashion Week YouTube-oldalára, és megnézni a március végi bemutatókat.

cako | divathét | düsk | MDDÜ | cakó kinga

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom