Ezentúl vajon jobban odafigyelünk az egészségünkre?

Hogyan lehet közösen megoldani egy ilyen kihívást? Vajon összehoz minket annyira ez a járvány, hogy más betegségek ellen is össze tudjunk fogni globálisan? Mi az, hogy természetes helyzet, és milyen helyzetben élünk most, mi fontos akkor, és mi fontos most?

A Highlights of Hungary az előző adással egy olyan podcastsorozatot indított el, mely a koronavírus kapcsán felállt helyzetet dolgozza fel különböző szemszögekből, különböző meghívott beszélgetőtársakkal. Ezúttal, a Special #2 epizódban Németh Franciskát, a János Kórház ápolóját, Somogyi Krisztina vizuális környezetkutatót, építészkritikust és Dr. Peták István orvost, rákkutatót, az Oncompass Medicine tudományos igazgatóját kérdeztük.

Németh Franciska az egészségügyben dolgozók nagyobb megbecsülésére hívja fel a figyelmünket. „Azt kell, hogy tanulságként magunkkal vigyünk, hogy ennél egy kicsit jobban meg kell becsülnünk az egészségügyben dolgozókat a kutatóktól elkezdve az ágy mellett dolgozókig, mert amikor jön a baj, az egészségügy akkor fog tudni majd ott lenni kellő módon felvértezve ezekben a helyzetekben, ha a kellő figyelmet és törődést megkapják. És ez mindenkire vonatkozik."

Dr. Peták István a digitális technológia minél jobban beépítésének kiemelése mellett szintén hangsúlyozza a bizalom és kommunikáció fontosságát. „A kutatók és a társadalom közötti párbeszéd, remélem, javulni fog, és meghalljuk a hangjukat a tudósoknak, orvosoknak, és a társadalom felhasználja a tudást és információt, amit ők felajánlanak, így jobban fel tudunk készülni a következő kihívásra is.”

Somogyi Krisztina számos aspektusát leírja az aktuális helyzetnek, de a járvány egy pozitív hozadékára is rávilágít. "Az az egyik pozitívuma, hogy felhívja a figyelmet olyan dolgokra, amik nem tudatosuló természetűek, és elkezdjük nézni azt, hogy nekünk mi érték, mi nehézség, mi az, ami jól működik, mi az, ami nagyon hiányzik, vagy felesleges volt az életünkben. Amikor visszatérünk a normális kerékvágásba, akkor lehet, hogy szokásokat vagy akár fogyasztási módokat elengedhetünk, vagy bizonyos dolgokat áttehetjük a virtuális térbe."

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a második special epizód errefelé található.

További kapcsolódó tartalomért kövesd a Highlights of Hungary Facebook- és Instagram-oldalait.

koronavírus | járvány | podcast | highlights of hungary

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom