A világ vezető ékszertervező művészeinek csodás munkáiból rendeznek kiállítást Budapesten

Tizenkét ország csaknem harminc alkotójának munkái láthatóak a Kortárs Ékszerhét Budapest kiállításán.

A világ vezető ékszertervező művészeinek, tizenkét ország csaknem harminc alkotójának munkáit mutatja az Idol című nemzetközi kiállítás, amely a Kortárs Ékszerhét Budapest/Budapest Jewelry Week (BJW) részeként lesz látható a fővárosban a Ráth György-villában, augusztus 28. és szeptember 2. között.

A tárlaton olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók munkáit láthatja a magyar közönség, akiknek munkássága meghatározó hatással van a kortárs ékszer fejlődésére.

 

A meghívott alkotók között nemzetközileg elismert tervezőművészek szerepelnek egyebek mellett Gijs Bakker holland ékszer- és ipari tervező, Otto Künzli német ötvösművész, Giovanni Corvaja olasz ékszertervező és Ruudt Peters holland művész, aki előadást is tart az eseményen.

Giovanni Corvaja

A szervezők tájékoztatása szerint a BJW fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítást mutasson be a közönségnek, amilyen ritkán látható Magyarországon.

 

A nemzetközi tárlat átfogó képet ad a világ művészi ékszereinek legjavából. A kiállítás mellett több más program is várja az érdeklődőket. Egyebek mellett Lecture címmel angol nyelvű online előadás tart kortárs ékszer témában Alice Floriano brazil galerista és Bryna Pomp nemzetközileg elismert ékszerszakértő és kurátor. Folyók mentén címmel nyílik a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tavalyi díjnyertese, Besnyői Rita kiállítása a FISE Galériában.

(Forrás: MTI)

budapest | kiállítás | Idol | nemzetközi | tárlat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom