Kortárs építészetből is feladja a házit ez a pompás francia iskola

Az Alpok és a Genfi-tó szomszédsága pedig csak hab a tortán.

A párizsi Ateliers O-S építésziroda tervezte meg ezt az általános iskolát Lugrinben, Franciaországban. A környezet bámulatos: az Alpok lábánál és a Genfi-tó partján fekszik a kortárs épület, melynek közelében lovak legelnek, valamint egy régi templom és temető áll. A stúdió szépen ugrotta meg a kihívást, hogy a helyi építészetet tiszteletben tartva alkossanak meg egy kortárs épületet.

Az új szárny a más meglévő iskolaépületet egészíti ki egy menzával és négy osztályteremmel. Leginkább betont és edzett, rozsdás hatású acélt használtak az épülethez: ezek az anyagok színeiben nagyon hasonlítanak a közeli kőzetekhez, amiből inspirálódtak az építészek. A külsőt és a belső tereket elnézve simán be tudnánk rendezni egy művházat is az épületben, ezért is nagyon izgalmas, hogy ebben a felnőttesnek látszó épületben gyerekek járnak iskolába.

Mit mondjuk, hamar megkapják kortárs építészetből a leckét, gyönyörű épület lett!

Ez is érdekelhet:

Ez a coloradói reptér olyan stílusos, mint egy butikhotel

Itt nem bánnánk, ha késne a gépünk.

(Fotók: Cyrille Weiner

alpok | genfi tó | genf | francia | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom