A belemenőstől a lazáig – Itt vannak az őszinteség játékának újdonságai

Az egyszerű ötleten alapuló Körvonal hamar az ország kedvencei közé került, holott nincsenek is igazából szabályai és nyertesei. Mint az talán már közismert, a játékosoknak a kártyákon szereplő kérdésekre válaszolva kell mesélniük magukról, tehát lényegében egy beszélgetésirányító eszközről van szó, aminek segítségével jobban megismerhetjük a másikat – vagy éppen magunkat, merthogy a karácsony előtti időszakban érkezett új verziók inkább erre helyezik a hangsúlyt. Priger Inez ötletgazdával beszélgettünk az újdonságokról.

Külföldön reneszánszát éli és nagyot megy a naplóírás. Inez még év elején tervezgette, hogy esetleg „beemeli a körbe”, de most jött el igazán az ideje.

 

– Gondolkodtam, mi lehet az, ami idevág, önismereti jellegű, valamint kapcsolódik a tematikához és elfér a portfólióban. A 224 oldalas, kemény borítású naplóhoz ötven kérdést és harminc motivációs idézetet írtam össze. A cél az volt, hogy egy inspiráló és megnyugtató hely legyen. Hamar visszaigazolást nyert az ötlet, mert a Körvonal-kártyák kapcsán kiderült, sokakból kikívánkozott, hogy leírják a kérdésekre adott válaszaikat – eleveníti fel a háttérsztorit.

A naplóírás csökkenti a stresszt, és a szorongást, segít az érzelmek kezelésében. A rendszeres írással megfogalmazhatunk célokat, és azonosíthatjuk a visszatérő mintákat vagy kihívásokat.

A gondolatébresztő kérdések és idézetek segítségével mindenkinek szembenézhet önmagával és kiírhatja magából a legbelsőbb gondolatait, amit aztán jó érzés lehet később visszaolvasni.

Az öt részre osztott napló valamennyi fejezetéhez olyan kérdéseket, vagy idézeteket írt, amelyek az adott témához relevánsak lehetnek (ezek pedig: múlt, jelen, jövő, én, én és mások). Próbálta úgy megfogni a dolgokat, hogy lehessen róluk bővebben írni. Kedvcsinálóként a kifejtősek között találni például olyat, hogy mit szeretnél megváltoztatni az életedben egy éven belül, vagy képzeld el az ideális életedet tíz év múlva és írd le, mit csinálsz, hol vagy és kikkel!

A hogy vagyok kérdés szerepel a másik új kártyacsomag fedőlapján is, amiből talán sejthető, hogy ez a játék picit másról szól. Mármint abban az értelemben, hogy főként egyedül kell (vagy ajánlott) végigvinni.

Ennek a kártyának a célja, hogy ránézzünk az énképünkre, és az életünk különböző területeire. – Az összes eddigi Körvonal-variációban valakivel vagy valakikkel játszottál, legyen az barát vagy családtag. Mivel az utóbbi években kezdtem elmerülni az önismeretben, úgy éreztem, sok kérdés van, amit igazából legelőször magunkkal kellene megbeszélni és magunknak megválaszolni. Szerintem ez jót tenne azoknak, akiben van nyitottság, így őszinteséggel állhatnak saját magukhoz főleg, hogy akadnak köztük belemenősebb kérdések is – mondja az ötletgazda.

Főként tehát egyedül érdemes leülni vele, mert alkalmanként elmehet olyan irányba, hogy nem biztos, hogy szeretnénk teljesen kitárulkozni másvalaki előtt egy nehezebbnek tűnő témában (persze lehet egy hozzánk nagyon közel álló személlyel is játszani). – Az ismertetőben leírom, hogy amennyiben olyan ponthoz ér a játékos, ami komolyabb elakadást jelent számára, netán lelkileg már sok neki, abban az esetben érdemes inkább külső segítséget bevonnia. A többihez hasonlóan ez sem terápiás eszköz, inkább afelé tereli az embert, hogy ha a játék során felvetődik bármilyen elakadás, próbálja azt megoldani – ha kell, akkor segítséggel.

Ehhez a Körvonal-újdonsághoz egyébként pszichológusi lektorálást is igénybe vett. – Az elkészülte után úgy éreztem, megnyugtatna, ha egy szakember ránézne, mielőtt kikerül a piacra, mint önismereti termék, hiszen nem vagyok pszichológus. Szerencsére a felkért pszichológus, Rácmolnár Lili teljesen rendben találta, egyúttal szuper terápiás eszköznek tartotta. Egy visszajelzésből egyébként később kiderült, hogy valaki elvitte a pszichológusához, akinek annyira megtetszett, hogy nyomban rendelt egyet belőle.

 

A Körvonal-família legifjabb tagja, a Csapatépítő ellenben már abszolút a könnyedebb kategóriába tartozik, egyúttal afféle hiányposztot tölt be. Elsősorban munkahelyi kollektíváknak vagy tágabb körű baráti társaságoknak ajánlható. Inez elmondta, hogy kiváló játék a Körvonal, ha közeli barátok kezébe kerülnek a lapok, ugyanakkor alkalmanként túlságosan személyessé is válhat – éppen ezért a kollégák közé bevinni kicsit meredek lehet.

Az erre a célra kitalált új kártya viszont megoldja ezt a polémiát.

Négy kategóriába kerültek a kérdések, a játéknak pedig van interaktívabb része is, melyben a leírt válaszokat bedobják a közösbe és aztán az a feladat, hogy ki kell találni, vajon ki írhatta.

Fejleszti a csapatdinamikát, színt visz a hétköznapokba, erősíti a munkahelyi kapcsolatokat , nem utolsó sorban egy-két rendkívül vidám feladat után egészen más fényben láthatjuk vele a kollégákat, barátokat. Szórakoztató játék lehet akár egy laza irodai karácsonyi összejövetelre.

Roadster X Körvonal

Mi, itt a Roadsternél imádjuk a játékot, és szeretnénk, ha a bookazine-jainkkal együtt minél többen megismerkednének vele, ezért aki egy évre előfizet a nyomtatott Roadsterre, az választhat mellé egy Körvonal-pakkot az első vagy a második kiadásból! A szállítást mi álljuk! Részletek itt.

újdonság | körvonal | napló | hogy vagyok | csapatépítő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom