Ez a magyar város került fel Európa legrosszabb közbiztonságú helyei közé

Tíz lakosból hét biztonságban érzi magát, ha éjszaka egyedül sétál Európa városaiban – derült ki egy friss felmérésből. Vannak azonban olyan helyek, amikre ez az állítás nem igaz.

Európa legbiztonságosabb városai közé választották Koppenhágát, Oviedót, Ljubljanát és Groningent. Számos ismert nagyváros szerepel azonban azon a rangsoron is, ahol az emberek nem érzik magukat biztonságban, ha éjszaka kilépnek az utcára.

Az európai városok életminőségéről készült felmérés szerint például Róma, Olaszország fővárosa az egyik legkevésbé biztonságos hely a kontinensen. A válaszadók mindössze harmincnyolc százaléka mondta azt, hogy biztonságban érzi magát egyedül sétálva, éjszaka a városban.

Általánosságban elmondható, hogy a dél-európai tagállamok városait kevésbé tartják biztonságosnak, nem meglepő, hogy Athén és Nápoly is szerepel a negatív rangsorban.

A listán ezek mellett szerepel még Szófia, Miskolc, Ostrava, Isztambul, Liege és Marseille is.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a nők általában kevésbé érzik magukat biztonságban a városokban, mint a férfiak, és az 55 évesnél idősebb, illetve a munkanélküliek esetében is alacsonyabb a biztonságérzet.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

rangsor | toplista | miskolc | közbiztonság | biztonság

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram