Július közepén javában tart a kukoricaszezon. Az ízletes, roppanós finomságot grillezve és főzve is elkészíthetjük. Ha ez utóbbi mellett döntünk, egy ajándékot is kapunk a puha kukorica mellé: a főzővizet.
A kukorica főzővizében az aromák mellett keményítő is megtalálható, amelyet remekül felhasználhatunk szószok sűrítéséhez és emulgeálásához, hiszen ennek köszönhetően sokkal szebben megtapad majd a tésztán. Ráadásul a szósz egészen különleges ízvilágot is kap.
A sós kukoricavíz gyakorlatilag bármilyen tésztaszósz elkészítéséhez használható, de különösen jól illik a paradicsomos, csilipelyhes, pecorinós és parmezános változatokhoz.
Természetesen nem kell sokat felhasználni belőle, egyetlen evőkanál elegendő a hihetetlen ízbombához.
Mégis a grillezés mellett döntenél? Összeállításunkban három olyan megoldást mutatunk, amiért mindenki rajongani fog.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
szósz | tipp | konyhai praktika | praktika | kukorica | tészta
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!