Meríts egy utolsót a nyárból ezzel a három harminc perces kukoricás étellel

A kukorica az egyik legsokoldalúbb szezonális alapanyag, ami minden alkalommal a nyarat juttatja az eszünkbe. A csemegekukorica tényleg változatosan felhasználható, hiszen remek leveshez, salátába és vegetariánus főétel összetevőjeként is megállja a helyét.

A nyár utolsó napjaiban maxoljuk ki a kukorica-szezont három olyan zseniális étellel, ami harminc perc alatt elkészíthető!

Klasszikus kukoricaleves

Hozzávalók:

  • 6 szelet bacon kis csíkokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 30 dekagramm burgonya apró kockákra vágva
  • 1 liter alaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 csészényi frissen főtt kukorica
  • 1 deci tejszín
  • 10 dekagramm cheddar
  • só, bors
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez

Elkészítése:

Első lépés: Egy nagy fazékban közepes lángon ropogósra sütjük a bacont, majd egy tányérra tesszük és félrerakjuk. A bacon zsírjában üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alaplével és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

Második lépés: A lisztet elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, behabarjuk vele a levest, majd hozzáadjuk a kukoricát, a reszelt cheddar sajtot és a bacont is. 2-3 perc alatt a sajt elolvad, ekkor levesszük a tűzről. Apróra vágott metélőhagymát hintünk rá tálaláskor.

Grillezett kukorica saláta

Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica grillezve, feldarabolva
  • 1 nagy marék pirított dió vagy pisztácia
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 kis csészényi reszelt parmezán
  • ½ lime leve
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 zacskó rukkola
  • pár szem koktélparadicsom kettévágva
  • só, bors

Elkészítése:

Első lépés: A kukoricát grillen vagy sütőben megsütjük.

Második lépés: A kukoricaszemeket egy éles késsel levágjuk a csutkáról és egy nagy tálba tesszük. A pirított olajos magvakat kissé összezúzzuk, a bazsalikomleveleket széttépkedjük.

Harmadik lépés: Minden további hozzávalót a tálba tesszük, alaposan elkeverjük és ízlésünk szerint savanyítjuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk, ha szükségesnek érezzük. Frissen fogyasztjuk.

Kukoricás cukkini tócsni

  • 45 dekagramm cukkini lereszelve
  • 1 cső kukorica
  • 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 tojás elkeverve
  • só, bors, fokhagyma, frissen aprított petrezselyem
  • 1/2 csészényi parmezán
  • 3/4 csészényi liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Első lépés: A lereszelt cukkinit megsózzuk, picit pihentetjük, a levét kinyomkodjuk.

Második lépés: Egy tálban összekeverjük a kinyomkodott cukkinit a kukoricaszemekkel, a felaprított vöröshagymával, a tojással. Ízlésünk szerint fűszerezzük, majd hozzákeverjük a lisztet és a parmezánt.

Harmadik lépés: Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk. Kanállal merítünk a cukkinis masszából és a forró olajra tesszük. Kissé lelapítjuk és aranybarnára sütjük oldalanként 2-3 perc alatt.

Negyedik lépés: Frissen fogyasztjuk, fűszeres görög joghurtos mártogatóssal tálaljuk.

(Fotók: Getty Images)

leves | vegetariánus étel | nagy sztori | kukorica | saláta

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom