A kukorica az egyik legsokoldalúbb szezonális alapanyag, ami minden alkalommal a nyarat juttatja az eszünkbe. A csemegekukorica tényleg változatosan felhasználható, hiszen remek leveshez, salátába és vegetariánus főétel összetevőjeként is megállja a helyét.
A nyár utolsó napjaiban maxoljuk ki a kukorica-szezont három olyan zseniális étellel, ami harminc perc alatt elkészíthető!
Klasszikus kukoricaleves
Hozzávalók:
- 6 szelet bacon kis csíkokra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 30 dekagramm burgonya apró kockákra vágva
- 1 liter alaplé
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis doboz tejföl
- 3 csészényi frissen főtt kukorica
- 1 deci tejszín
- 10 dekagramm cheddar
- só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez
Elkészítése:
Első lépés: Egy nagy fazékban közepes lángon ropogósra sütjük a bacont, majd egy tányérra tesszük és félrerakjuk. A bacon zsírjában üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alaplével és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
Második lépés: A lisztet elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, behabarjuk vele a levest, majd hozzáadjuk a kukoricát, a reszelt cheddar sajtot és a bacont is. 2-3 perc alatt a sajt elolvad, ekkor levesszük a tűzről. Apróra vágott metélőhagymát hintünk rá tálaláskor.
Grillezett kukorica saláta
Hozzávalók:
- 4 cső kukorica grillezve, feldarabolva
- 1 nagy marék pirított dió vagy pisztácia
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 kis csészényi reszelt parmezán
- ½ lime leve
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 zacskó rukkola
- pár szem koktélparadicsom kettévágva
- só, bors
Elkészítése:
Első lépés: A kukoricát grillen vagy sütőben megsütjük.
Második lépés: A kukoricaszemeket egy éles késsel levágjuk a csutkáról és egy nagy tálba tesszük. A pirított olajos magvakat kissé összezúzzuk, a bazsalikomleveleket széttépkedjük.
Harmadik lépés: Minden további hozzávalót a tálba tesszük, alaposan elkeverjük és ízlésünk szerint savanyítjuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk, ha szükségesnek érezzük. Frissen fogyasztjuk.
Kukoricás cukkini tócsni
- 45 dekagramm cukkini lereszelve
- 1 cső kukorica
- 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
- 2 tojás elkeverve
- só, bors, fokhagyma, frissen aprított petrezselyem
- 1/2 csészényi parmezán
- 3/4 csészényi liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Első lépés: A lereszelt cukkinit megsózzuk, picit pihentetjük, a levét kinyomkodjuk.
Második lépés: Egy tálban összekeverjük a kinyomkodott cukkinit a kukoricaszemekkel, a felaprított vöröshagymával, a tojással. Ízlésünk szerint fűszerezzük, majd hozzákeverjük a lisztet és a parmezánt.
Harmadik lépés: Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk. Kanállal merítünk a cukkinis masszából és a forró olajra tesszük. Kissé lelapítjuk és aranybarnára sütjük oldalanként 2-3 perc alatt.
Negyedik lépés: Frissen fogyasztjuk, fűszeres görög joghurtos mártogatóssal tálaljuk.
(Fotók: Getty Images)
leves | vegetariánus étel | nagy sztori | kukorica | saláta
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!