Külföldön dolgoznál? Ezek a legjobb és legrosszabb választások 2022-ben

A távmunka manapság könnyebben elérhető, mint valaha, a digitális nomád életforma pedig minden eddiginél vonzóbb. Számos ország csábítja a home office-ban dolgozókat, azonban egyáltalán nem mindegy, hová helyezzük át a bázisunkat, ha egyensúlyt szeretnénk a munka és a magánélet között.

Az Expat Insider a távmunka szempontjából vizsgálta meg az országokat, így kiderült, melyek azok az úti célok, amelyek a legjobb és legrosszabb választások lehetnek.

Ezek alapján pedig azt ajánlják, hogy Ciprust, Olaszországot és Törökországot messze kerüljük el.

Törökország 2017 óta nem tud feljebb kapaszkodni a rangsorban. A kint dolgozó külföldiek a legkevésbé a helyi gazdasággal elégedettek, de az ország a munka és szabadidő alkategóriában is rosszul teljesített. Az Olaszországba települtek a karrierlehetőségekben csalódtak hatalmasat és a munkanélküliségi ráta is viszonylag magas,

Ciprus pedig a munkahelyek biztonságát tekintve áll az utolsó helyen.

Talán nem meglepő, hogy a munka és a szabadidő egyensúlyát tekintve a dobogóra két skandináv ország is felkerülhetett. Dániában a megkérdezettek csaknem fele maximálisan elégedett volt a munkaidejével, és nagyon hasonló volt a kép Norvégiában is.

Az abszolút győztes Tajvan lett, de szintén ideális választás lehet Új-Zéland és Csehország is.

Míg előbbi esetében kiemelkedően pozitívak a karrierlehetőségek, addig Csehországban a felmérés szerint átlagon felüli a szabadúszók száma, a felmérésben részt vevő válaszadók kilencvenhárom százaléka pedig távmunkában is tud dolgozni.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

digitális nomád | külföldi munkavállalás | utazás | home office | távmunka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom