Ez a napfényes város nemcsak a legjobb, de pénztárcabarát választás is, ha külföldre költöznénk

Aki azt fontolgatja, hogy egy másik európai országba vagy városba költözik, annak itt egy kis segítség.

Az InterNations több mint tizenkétezer külföldit kérdezett meg arról, hogy mennyire egyszerű a letelepedés, a munkavállalás, mekkora a szabadidős tevékenységek kínálata, és milyen a digitális szolgáltatások színvonala, a bürokrácia, milyenek a lakhatási körülmények, és mekkorák a nyelvi akadályok a világ negyvenkilenc városában.

Az eredmények szerint Málaga a legjobb hely azoknak, akik külföldre költöznének. A város világelső a barátságosság tekintetében, az életminőséget és az új ismeretségeket nézve pedig a második helyre került.

Időjárásban szintén világelső a dél-spanyol város, míg a természetes környezetet illetően a nyolcadik helyre került. A közlekedés és az egészségügy terén is a top tízben találjuk, a munkavállalás tekintetében viszont csak a tizenharmadik helyen áll. Lakást viszont könnyű találni, és még megfizethető is.

Általánosságban elmondható, hogy a város megfelelő úti cél a kis költségvetéssel rendelkezőknek, miután a megélhetési költségekben is vezeti a listát.

Spanyolország népszerűsége egyébként is töretlen a külföldiek körében, a második és harmadik helyen is spanyol városokat találunk: Alicantét és Valenciát, az első tízben pedig még Madrid is helyet kapott hatodikként.

Alicante

A legrosszabb hely ezzel szemben Milánó, ahol a kivándorlók lakhatási és munkahelyi biztonsággal is küzdenek.

Az olasz város különösen gyengén teljesít a bürokrácia, és a bankszámlanyitás terén. Általában véve is nehéz boldogulni, ha az ember nem bezsél olaszul. Szabadidős lehetőségek és látnivalók bőven adnak, de a külföldiek nem érzik magukat biztonságban, és nincsenek megelégedve a városi környezettel sem. Ötvenhat százalékuk például elégedetlen a levegő minőségével.

Milánó

Az utolsó előtti helyen található Róma szintén nem a legjobb hely a külföldieknek. Bár a klíma kellemes, a közlekedés csapnivaló, munkát találni pedig szinte lehetetlen: a város az utolsó helyen végzett a külföldi munkavállalás terén. Mindennek tetejébe még a környezet is hagy maga után kívánnivalót. Tulajdonképpen egyedül a pezsgő kultúra és éjszakai élet teszi vonzóvá a várost.

A ranglista alsó tíz helyét egyébként európai városok dominálják: Milánó, Róma és Hamburg után Berlin, Dublin, London és Párizs következett.

Málaga egyébként a spanyolok egyik kedvenc városa is, ha pedig a barátságosság a fő szempont, erre induljunk egy felmérés szerint.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

városok | külföldiek | malaga | legjobb | költözés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom