Különleges élmények a repülésen túl

Ha a repülés kerül szóba, akkor a többség arra gondol, hogy felülünk egy repülőgépre és a magasba emelkedünk, esetleg egy hőlégballon kosarában tesszük ezt. Ha mégsem inkább a földi élmények hívei vagyunk, vagy a előszeretettel próbálunk ki különlegességeket, akkor is van miből válogatni.

 

Az Élményrepülés.hu minden más, ami repülés kategóriája igazán különleges élményeket kívánnak azok számára, akik nem szívesen ülnek repülőre vagy másfajta impulzusokra vágynak.

 

Egy Boeing 747-es szimulátor kipróbálása

 

Gyerekként sokan álmodozunk arról, főleg a kisfiúk, hogy autóversenyzők, tűzoltók, rendőrök vagy pilóták lesznek. Vannak, akik teljesítik ezeknek az álmoknak valamelyikét, de a többséget másfelé sodorja végül az élet. A Boeing 747-es szimulátorának köszönhetően belekóstolhatsz az egykori gyerekkori álomba és kipróbálhatod magad egy hatalmas repülőgép pilótájaként.

 

A program során megismerheted az Ég Királynőjének is nevezett repülő különféle rendszereit a a negyvenöt perces előkészítés keretein belül. Ezt követően a 105 perces repülés következik, melynek során a szakemberek azt is megmutatják, hogy milyen nehézségek, meghibásodások történhetnek és azokat hogyan lehet megoldani. Ha kacérkodsz a pilóta karrierrel vagy akár csak egy kis gépen szeretnél megtanulni, akkor célszerű részt venni a programon.

 

Ha nagyon belejössz a repülésbe és megjön a kedved egy újabb szimulátoros kalandhoz, akkor különleges repülési helyzetek gyakorlására is van lehetőséged egy másik program során. Vannak helyzetek, amikor nem műszaki probléma okoz fejtörést a szakembernek, hanem olyan forgalmi helyzetek vagy körülmények, melynek során elengedhetetlen a szaktudás, tapasztalat, ügyesség, illetve a repülőgép rendszereinek jelzéseit figyelembe venni.

 

Ilyen lehet a megszakított leszállás, az összeütközési veszély vagy a földközelség veszélye, valamint annak elhárítása.

 

Lánykérés ponyvával helikopteres városnézés során

 

Budapest panorámája az egyik legszebb a világon és ezt nem csak az elfogultság mondatja velünk, hiszen a hozzánk látogató külföldieknek is rendre ez a véleménye. Ezt a csodás látványt érdemes egy Bell-206 típusú helikopter fedélzetéről megcsodálni.

 

Ez már önmagában is egy rendkívül romantikus program, hát még ha a magasban a nagy kérdés is elhangzik! Felteheted te is, de akár egy kifeszített ponyvát is segítségül hívhatsz erre a célra, melyen megjelentik az életed egyik legfontosabb kérdése.

 

Bungee jumping helikopterből

 

A hagyományos bungee jumping is igazi adrenalinfröccs, hát még ha ezt egy helikopterből hajtod végre! Ez esetben a rögzítés nem az alsó-, hanem a felsőtesten történik, így nem fogsz hosszú időn keresztül fejjel lefelé lógni. Az ugrás hatszáz méteres magasságból történik, így biztonságos távolságra leszel a földtől.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom