A Clase Azul Spirits nem mindennapi tequilával kívánja megőrizni Mexikó kézműves örökségét.
Augusztus első napjaiban a luxus tequilamárka ismét visszahozta a kereskedelmi forgalomba 2020-as limitált kiadású Clase Azul Gold Tequiláját – így kívánják felhívni a figyelmet Mexikó szépségeire és hagyományaira.
A Clase Azul Tequila Gold ízletes és finom, megtestesíti Mexikó lenyűgöző naplementéjét, mely színesre festi a kék eget. A limitált darabszámú kiadás Joven tequilát használ, amely a Clase Azul Plata és a Clase Azul Reposado kombinációja. Az alkoholt francia tölgyfahordóban, valamint nyolcéves Extra Añejo bourbon hordókban érlelnek, hogy Pedro Ximenez sherry-hordókban fejezzék be az eljárást.
A különleges érlelési folyamatnak köszönhetően az alkohol íze páratlan, aromája pedig valóban magával ragadó.
Megjelennek benne az agave szirup, a zöld alma, a narancshéj, a füge és a füstös fa jegyek is, de fellelhetőkek a zöld olajbogyók, a gyömbér, a kakaó és az étcsokoládé aromái is.
A Clase Azul Gold Tequila esetében azonban a beltartalom mellett a palack is figyelemre méltó, hiszen hat évig készítették. A gyártás során a csillogó üveget és a fekete kerámiát keresztezték, hogy tökéletesen meg tudják jeleníteni az éjszakai sötétséget megelőző fényt, azt, ahogyan a nap a horizont alá süllyed. A kerámialapot végül két kézzel készített 24 karátos arany szalaggal kötötték át.
Nem csupán a legendákban szerepel a híres tequilavonat, amely hivatalos nevén Jose Cuervo Expressként falja a kötöttpályás kilométereket Mexikóban. A patinás szerelvény újra útnak indult, hogy többek között egy all you can drink bárral a fedélzetén elrobogjon a nyugati-mexikói Guadalajarából Tequila városába, amelyet egyébként Pueblo Magicóként, azaz Varázsvárosként is emlegetnek.
(Forrás: Food and Wine, fotó: Clase Azul)
gasztronómia | arany | tequila | mexikó | ital
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!