Először alkotott kültéri bútorkollekciót a híres olasz dizájncég

A Magyarországon is népszerű Molteni bemutatta első kertibútor-kollekcióját, amely a cég jellegzetes stílusát a szabadtéri életre alkalmazza.

A bútorok pedig nemcsak vizuálisan kifejezőek, de funkcionalitásuk sem hagy kívánnivalót. A cég kreatív igazgatója, Vincent Van Duysen a Foster + Partners és Ron Gilad eredeti tervei közül válogatott, és újra felfedezte Gio Ponti és Luca Meda archív darabjait, amikor ihletet keresve elmélyült az olasz dizájn gazdag hagyományában. A kollekciót ennek az örökségnek a tisztelete határozza meg.

Gio Ponti D.150.5 nyugágya és Vincent Van Duysen Regent asztala

A puhaság és a jóllét, az organikus játékosság gondolatát követtem a bútorok építészeti víziójában”

– mondta Van Duysen.

Vincent Van Duysen Palinfrasca szófája és Regent asztala

A modernizmus inspirált arra, hogy felidézzem a beltéri és kültéri terek átjárhatóságának és átláthatóságának elképzelését, a bensőséges kapcsolatot a fénnyel és a természettel."

Gio Ponti D.154.2 karosszéke és Ron Gilad Panna Cotta asztala

A kültéri termékcsalád elemei több, különböző, de önmagában szerves egységet alkotó koncepció mentén épülnek fel. A Landmark Collection a híres tervező, Luca Meda klasszikus Palinfrasca kanapéjának új kiadása köré épül. Vincent Van Duysen Timeout kollekciója a modernista építészet sima formáira utaló kültéri alapelemeket tartalmaz, míg a Heritage Collection Gio Ponti két legnépszerűbb fotelét eleveníti fel.

A Foster + Partners Green Point széke Vincent Van Duysentől és Nicola Gallizia Palma szőnyege

A kollekciókat Van Duysen, Nicola Gallizia és Marta Ferri új szőnyegei kötik össze, amelyeket finom minták, gazdag szövetek és meleg tónusok határoznak meg.

És végül van két egészen kivételes, önálló darab a Foster + Partnerstől és Ron Giladtól, Marta Ferri pedig kifinomult eredeti kültéri textilkollekciót alkotott. A kollekciót pedig nem lehetne teljes a Van Duysen által tervezett szabadtéri konyha nélkül.

Helios kültéri konyha

Ezt a művészi kültéri konyhát Mondrian festményei ihlették, ez a cég pedig a mi igényeinkre formál bármilyen belső teret.

(Forrás: Wallpaper, képek: Molteni/Wallpaper)

kültéri | kerti | dizájn | bútor | olasz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom