Kitiltják a kutyásokat a magyarok egyik legkedveltebb kirándulóhelyéről

A Tátrai Nemzeti Park új látogatási tervezeten dolgozik. Ennek legfontosabb változása, hogy ezentúl még pórázon sem lehetne kutyát bevinni a védett területre.

A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) készülő új látogatási szabályzata szerint még pórázon sem lehet majd kutyákat bevinni a magashegyi területekre. A kutyások csak Tarajkáig, azaz Hrebienokig mehetnének ezentúl.

A nemzeti park a változtatás ötletét a vadvilág védelmével indokolta.

Peter Špickopf, a TANAP igazgatóhelyettese szerint ugyan a kutyások kezdetben "lázadni fognak az új szabály ellen", azonban úgy vélik, mindezt maguknak köszönhetik, ugyanis számos alkalommal póráz nélkül sétáltatták az ebeket, holott ez hosszú ideje tilos. Megjegyezte azt is, a nemzeti park lengyel oldalán régóta tilos a kutyák sétáltatása, a szabályszegők ott magas bírságokra számíthatnak.

(Forrás: spravy.rtvs.sk, fotó: Getty)

kutyasétáltatás | szigorítás | Tátrai Nemzeti Park | szabály | kutya

FOLYTASD EZZEL

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Hitetlenkedve nézzük, hogyan takarítják ki a tokiói metrót kétszer egy hónapban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram