A Gyűrűk Ura rendezője tett pontot az ügy végére, mely évekre megosztotta Wellingtont

A Wellington városközpontjától mintegy nyolc kilométerre található Shelly-öböl csillogó partszakaszára 350 lakóházat húztak volna fel egy 2014-es terv szerint. Peter Jackson azonban közbelépett.

A rendező és felesége, Fran Walsh megvette a szóban forgó földdarabot az ingatlanfejlesztőtől, és azt tervezik, hogy helyreállítják az öböl természetes szépségét. Hamarosan hozzákezdenek a tereprendezéshez és a növények ültetéséhez, és a két meglévő épület helyreállításán túl nem terveznek további építkezéseket.

Az öblöt magában foglaló Miramar-félsziget utcáin nehéz olyan embert találni, aki nem az ő oldalukon áll. Mint mondják,

a megnövekedett forgalom rémálom lett volna, és nincs is megfelelő infrastruktúra a területen ennyi embernek.

A városvezetés ugyanakkor másképp gondolja, az önkormányzat ugyanis valahogyan kezelni szeretné az égető lakáshiányt, ezért tárgyalásra kéri az új tulajdonosokat. Mint mondják, Wellingtonban nehéz megfelelő helyet találni az építkezésre, ezért csalódottak a fejleményeket illetően.

A helyszín egyébként 2009-ig katonai bázis volt, akkor visszavásárolták a maorik, majd eladták egy ingatlanfejlesztőnek, Ian Casselsnek, a filmes pár tőle vette meg.

Bár a Gyűrűk Ura-filmeket nagyrészt Új-Zélandon forgatták, Tolkient a helyszínek megalkotásakor állítólag Svájc varázslatos tájai inspirálták.

(Forrás: The Guardian, képke: Getty Images)

Shelly-öböl | wellington | Miramar | építkezés | uj-zeland

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom