Ősi sztúpák ihlették ezeket az elbűvölő parfümös üvegeket

A fénnyel és térrel kísérletező alkotásairól ismert amerikai művész, James Turrell a francia Lalique-nak tervezett két parfümöt, üvegestől.

Mint Turrell elmondta, lenyűgözi Egyiptom és az Ázsia-szerte, Tibetben, Thaiföldön, Sri Lankán, Burmában, Kínában és Japánban megtalálható sztúpaformák. Ezek az építészeti szerkezetek, mint amilyen a piramisoké is, nagy spirituális értéket közvetítenek, amelyben fontos szerep jut a fénynek – fejtette ki az alkotó.

Turrell többek között olyan nagyszabású installációiban használta a fényt művészi elemként, mint a Green Mountain Falls Skyspace, és a parfümösüvegekben is nagy szerep jut ennek a jelenségnek. A prizmaszerű forma megtöri és szétszórja a fényt, kiemelve így a kristály csillogását.

Az üvegek a Lalique wingen-sur-moderi gyárában készültek, és a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy mindenhol egyforma vastag legyen a kristály. Turrell az illatok (a Purple Sage és a Range Rider) valamint az üvegekhez való fadobozok tervezésében is részt vett.

Szerettem volna megtalálni a Colorado-fennsík illatait, elsősorban a zsályáét, aminek mágikus vonzerejéről Zane Gray is megemlékezett a Riders of the Purple Sage című regényében

– mondta.

Ez a nagyon emlékezetes illat a zsálya és a régi, kopott bőr találkozását idézi olyan, mint a nadrágvédőnk illata, amikor a feleségemmel, Kyunggal visszatérünk a farmunkra. Ez ihlette a Range Ridert, és a női változatát, a Purple Sage-t.

Korábban a Louis Vuitton is kikacsintott az építészet világára, méghozzá egy ismert építész segítségével, a parfümrajongók Mekkájává pedig Budapest egyik legszebb épülete vált.

(Forrás és képek: Lalique/Dezeen)

üveg | James Turrell | parfümüveg | parfüm | Lalique

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom