Eszünkbe ne jusson megállni fotózni ezeken a hidakon, súlyos következménye lehet

Aki megszegi a kedden életbe lépett rendeletet, akár hat hónap börtönbüntetésre vagy ezer dolláros (350 ezer forintos) bírságra is számíthat.

A turisták eddig gyakran megálltak a Las Vegas Strip valamelyik gyalogos hídján, hogy lencsevégre kapják a kaszinók csillogó fényeit, vagy megnézzenek egy-egy utcai performanszt. Ennek azonban mostantól vége.

Clark megye illetékesei ugyanis egyhangúlag megszavazták az intézkedést, amely megtiltja, hogy a Strip gyalogos hídjain az emberek "megálljanak, áldogálljanak vagy olyan tevékenységet folytassanak, amely másokat megállásra késztet". Mindez a lépcsőktől, liftektől és mozgólépcsőktől való hat méteres távolságon belül is érvényes, kivéve akkor, ha valaki a liftre vár vagy arra, hogy használhassa a lépcsőket.

Amint a hivatalos közleményből kiderül, a gyalogosok haladását biztosító rendelet nem az utcai előadóművészeket vagy a fényképezés céljából megálló embereket célozza, hanem a közbiztonság növelését szolgálja azáltal, hogy biztosítja a gyalogosforgalom folyamatos áramlását a hidakon.

Mint írják, az intézkedés "segít biztosítani, hogy világszínvonalú turisztikai célpont továbbra is biztonságosan látogatható legyen“.

Az ellenzők szerint azonban a tilalom alkotmányos jogokat sért, ami Athar Haseebullah, a Nevadai Amerikai Polgári Szabadságjogi Unió ügyvezető igazgatója szerint jelentheti akár a tiltakozáshoz, a vallásgyakorláshoz vagy az utcai előadóművészethez való jogot. Úgy véli, ezek a jogok "a legmagasabb szintű védelmet élvezik" a közterületeken, beleértve a gyalogos hidakat is. A megyei vezetőket mindez azonban nem hatja meg, és következő lépésként táblákat szeretnének elhelyezni, amelyek jelzik, hol tilos megállni.

Las Vegas nemcsak ezzel az intézkedéssel, de az áraival is eltántoríthatja a turistákat, ha gazdaságosabban szeretnénk mulatni, akkor inkább ezen úti célok felé vegyük az irányt.

(Forrás: AP News/Yahoo, képek: Getty Images)

 

tilalom | megállás | híd | las vegas strip | egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Elárulta egy légiutas-kísérő, hogy hol ülnek a legidegesítőbb utasok a gépen

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom