Dermesztően látványos graffitivel elevenít meg egy legendát a világhírű street artos

Egy óriási kígyó kanyarog lefelé a portugáliai Guarda ikonikus lépcsősoráról az SFHIR néven ismert street artos legújabb alkotásában.

A madridi születésű spanyol utcai művész, SFHIR 1995 óta foglalkozik graffitivel, és monumentális falfestmények készítésére specializálódott. A graffitik elkészítése során különböző festőeszközöket használ, így légkeféket, ecseteket, hengereket és festékspray-ket is.

A legújabb alkotásában a legendákból ismert királykobra és egy kislány ellentéte jelenik meg.

A több mint ezer méter tengerszint feletti magasságban található Guarda Portugália legmagasabban fekvő városa, így nem csoda, hogy lépten-nyomon lépcsősorok szabdalják. A Nemzetközi Kortárs Művészeti Fesztivál megbízásából keltette ott életre SFHIR a mesékből ismert aranylegendát.

Az alkotást úgy készítette el, hogy tökéletesen kihasználja a felület adta lehetőségeket, így született meg az óriáskígyó képe, aki lefelé halad a hatalmas lépcsősoron, ahol egy szőke lány repülőszemüveggel és alabárddal várja a pillanatot, hogy megvédhesse magát magát a világ leghosszabb mérges kígyójától.

Nemrég megírtuk, hogy elárverezi az OpenSea digitális piac Jean-Michel Basquiat egy rajzát, amelyet új tulajdonosa megsemmisíthet majd az árverés után.

(Fotók: SFHIR, forrás: Designboom)

streetart | portugália | graffiti | SFHIR | utcai

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom