Dermesztően látványos graffitivel elevenít meg egy legendát a világhírű street artos

Egy óriási kígyó kanyarog lefelé a portugáliai Guarda ikonikus lépcsősoráról az SFHIR néven ismert street artos legújabb alkotásában.

A madridi születésű spanyol utcai művész, SFHIR 1995 óta foglalkozik graffitivel, és monumentális falfestmények készítésére specializálódott. A graffitik elkészítése során különböző festőeszközöket használ, így légkeféket, ecseteket, hengereket és festékspray-ket is.

A legújabb alkotásában a legendákból ismert királykobra és egy kislány ellentéte jelenik meg.

A több mint ezer méter tengerszint feletti magasságban található Guarda Portugália legmagasabban fekvő városa, így nem csoda, hogy lépten-nyomon lépcsősorok szabdalják. A Nemzetközi Kortárs Művészeti Fesztivál megbízásából keltette ott életre SFHIR a mesékből ismert aranylegendát.

Az alkotást úgy készítette el, hogy tökéletesen kihasználja a felület adta lehetőségeket, így született meg az óriáskígyó képe, aki lefelé halad a hatalmas lépcsősoron, ahol egy szőke lány repülőszemüveggel és alabárddal várja a pillanatot, hogy megvédhesse magát magát a világ leghosszabb mérges kígyójától.

Nemrég megírtuk, hogy elárverezi az OpenSea digitális piac Jean-Michel Basquiat egy rajzát, amelyet új tulajdonosa megsemmisíthet majd az árverés után.

(Fotók: SFHIR, forrás: Designboom)

rajz | SFHIR | utcai | streetart | graffiti

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Ezek a diófa bútorok nemcsak stílusosak, de mindegyik egyedi és tartós is

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom