Laurel Silentium névre hallgat a rendhagyó négy- plusz kétfogásos, kétszemélyes vacsora, amit a Laurel Budapest szolgál fel április elsejétől mindazoknak, akik támogatják kedvenc éttermüket, és megvásárolják a tizenötezer forintos vacsoravouchert. Ezt a nagyon várt újranyitás után lehet majd felhasználni, de az étterem addig sem váratja hűséges vendégeit, és felhőtlen vacsoraélményt varázsol a gasztronómiára fogékony otthonokba. A kiszállított vacsoramenü mellett a kupon teljes egészében felhasználható lesz az étteremben.
A világjárvány már az első percben megmutatta, hogy elképesztő hatással van nemcsak a hazai, de a nemzetközi vendéglátásra is. Az óvintézkedések figyelembe vétele mellett természetesen a Laurel is bezárt határozatlan időre, de a munka nem állt meg.
Szerintük most még fontosabbak lesznek az otthon, kettesben, vagy szűk körben töltött vacsorák, legyen szó születésnapról vagy randiról.
Számtalan kezdeményezést figyelembe véve úgy gondolják, hogy a nehéz helyzetben lévő éttermeknek igen csekély az esélyük arra, hogy törzsvendégeik előre fizetett voucherekkel támogassák őket, legalábbis abban a volumenben, ami valósan segítség lenne.
Ezért úgy döntöttek, hogy aki most támogatja őket és bizonyítja hűségét, annak ők is kedveskednek.
Mede Ádám, az év ifjú séftehetsége és csapata megalkotta a Silentium névre keresztelt, kétfős vacsorát, mely a Laurel utazóbőröndjében kerül minden vendéghez – így szeretnék elvinni az éttermi élményt az emberek otthonába. A négy- (plusz két-) fogásos menüsor a Laurel hamisítatlan ízeit tartalmazza. Külön kérés esetén a kétszeres magyar sommelier-bajnok Tüü Péter borsorát is kiszállítják.
A csavar a történetben, hogy a Silentium menüsora mellé megérkezik az előzőleg vásárolt, az újranyitás után felhasználható, tizenötezer forint értékű voucher is – a Silentiumnak ugyanis nincs ára, ők ezzel hálálják meg a gasztronómia szerelmeseinek a különleges vacsorajegy megvásárlását.
Vagy ha valakinek jobban tetszik, tizenötezer forintért vásárolható meg két főre a Laurel étterem otthoni menüje, és az újranyitás után ugyanilyen értékben lehet majd a helyszínen is fogyasztani.
A Silentiumról bővebb információt itt találunk. A menüsort is megosztották velünk:
- Kovászos kenyér, füstölt vaj
- Füstölt pisztráng
- Kacsaleves
- Marhaoldalas, gulyás esszencia, hagymás nudli, borsodi csalamádé
- Maláta, sós karamell, karamellizált fehér csokoládé
- Petit Fours
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Laurel Budapest)
mede ádám | laurel budapest | laurel | étterem
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!