Ezekből az európai városokból garantáltan nem vágynál máshová

Európa tele van fantasztikus városokkal, remek strandokkal, nagyszerű épületekkel és stílusos úti célokkal, amelyek igazán remek életkörülményeket tudnak biztosítani a helyi lakosság számára.

Az Európai Bizottság elkészítette friss jelentését, amiben azt vizsgálták, melyek azok a városok, ahol a legboldogabbak az emberek.

A lista első helyére Zürich került, mint Európa legélhetőbb városa,

ezzel több mint nyolcvan más, amúgy nagyszerű várost előzött meg a rangsorban.

A kutatás szerint a zürichi lakosok többnyire elégedettek voltak a munkájukkal, a tömegközlekedéssel, az egészségügyi szolgáltatásokkal, a levegő minőségével és az anyagi helyzetükkel is. A város gyenge pontjának az ingatlanárak bizonyultak, amik meglehetősen magasnak mondhatók.

A negatív rangsort Palermo vezeti.

Szicíliai kulturális és gazdasági központja, bár gyönyörű, napsütéses óráinak száma magas, gasztronómiai kínálata pedig kiemelkedő, a lakosság mégsem boldog. Csupán a 62 százalékuk elégedett az ottani életkörülményeikkel. Nem tartják ideális lakóhelynek a családok és a kisgyermekek számára, gyengének tartják a város zöldterületeit és az egészségügyi szolgáltatásokat is.

A negatív rangsorban egy magyar város is szerepel.

Miskolcon az ott élők hetvennégy százaléka elégedett az életével. Leginkább a közbiztonságra panaszkodnak az ottaniak, a válaszadók fele nem érzi magát biztonságban akkor, amikor éjszaka a városban kell közlekedniük. Ráadásul a munkához való hozzáférés sem könnyű, csupán a válaszadók huszonhárom százaléka véli úgy, hogy a városban egyszerű jó munkát találni.

Íme, Európa tíz legélhetőbb városa:

 1. Zürich
 2. Koppenhága
 3. Groningen
 4. Gdańsk
 5. Lipcse
 6. Stockholm
 7. Genf
 8. Rostock
 9. Kolozsvár
 10. Braga

Ezek pedig a legkevésbé élhetőek:

 1. Palermo
 2. Athén
 3. Isztambul
 4. Tirana
 5. Nápoly
 6. Belgrád
 7. Róma
 8. Szkopje
 9. Miskolc
 10. Podgorica

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

legélhetőbb városok | zürich | Európa

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom