Megvannak 2023 legerősebb és leggyengébb útlevelei, Magyarország nagyon előkelő helyen áll

Több mint százötven országot előzünk.

Nyilvános lett a világ útleveleinek 2023-as értékelése az International Air Transport Association (ITATA) adatai alapján, mely a világ összes, 199 útlevelét rangsorolja erősségük alapján. A legerősebb útlevél sorozatban ötödik éve továbbra is a japán, mellyel 193 országot látogathatnak vízum nélkül a birtokosai.

Közvetlen utánuk jön Dél-Korea és Szingapúr 192 országgal, őket követi Németország és Spanyolország a harmadik helyen 190 országgal. Negyedik helyen áll Finnország, Olaszország és Luxemburg 189 országgal, ötödik helyen osztozik Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország 188 országgal. Hatodik Franciaország, Írország, Portugália és az Egyesül Királyság 187 országgal, hetedik helyezett Belgium, Csehország, Új-Zéland, Norvégia, Svájc és Amerika 186 országgal, nyolcadik pedig Ausztrália, Kanada, Görögország és Málta 185 vízummentes országgal.

Magyarország és Lengyelország pedig a világ kilencedik legerősebb útlevelét mondhatja magáénak 184 vízummentes országba.

Tizedikként pedig Litvánia és Szlovákia végzett 183 országgal.

A világ leggyengébb útlevele pedig Afganisztáné, mellyel csupán 27 országba lehet vízummentesen beutazni. Őket követi hátulról Irak 29 országgal, Szíria 30 országgal, Pakisztán 32 országgal, Jemen 34-el, Szomália 35-el, Észak-Korea 40, Nepál és Palesztina 41, Kongó, Libanon, Sri-lanka és Szudán 42 országgal.

(Fotók: Unsplash, forrás: CTVNews)

vízummentes | rangsor | útlevél | magyarország | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom