Ehhez a légitársasághoz lehet a világon először bérletet váltani

Az új szolgáltatás bár példa nélküli a légi közlekedési ágazatban, nem biztos, hogy környezetvédelmi szempontból is megállja a helyét.

Az Alaska Airlines a világon elsőként indított előfizetéses szolgáltatást az Egyesült Államokban, melynek keretében normál és pro bérletet lehet vásárolni. Ez összesen huszonnégy retúrjegyet fedez havi negyvenhárom euróért (körülbelül tizenhatezer forintért) tizenhat nyugati parti város között, viszont emellett még adót, repülőtéri díjat és névleges viteldíjat is kell fizetniük az utasoknak, ami körülbelül huszonhat euróra (kilencezer-kétszáz forintra) jön ki oda-vissza utanként.

Havi két úttal számolva így már több mint harmincnégyezer forintra rúgnak a költségek,

ami mellé még egyéves hűségidőt is vállalni kell, azoknak azonban, akik gyakran és kiszámíthatóan utaznak hosszabb távokra, valószínűleg  nagyon megéri az ajánlat, tekintve, hogy például Anchorage és Seattle között egy útra a jegy körülbelül nyolcvan dollárba, vagyis huszonötezer forintba kerül.

A sima bérlettel a járatokra az indulás előtt legalább kilencven nappal le kell foglalni a jegyet, míg a Pro Pass birtokosai akár két órával a felszállás előttig is várhatnak a döntéssel.

Ahogyan többen is megjegyzik, az Alaska Airlines új szolgáltatása, bár példa nélküli a légiközlekedési ágazatban, nem biztos, hogy környezetvédelmi szempontból, és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének követelményét tekintve is megállja a helyét.

Ugyanakkor az alaszkai légitársaság sem engedi el a füle a mellett az idők szavát, és ha apró lépéseket is, de tesz a fenntarthatóságért, emellett más, igaz, sokkal furcsább innovációk is fűződnek a nevéhez.

(Forrás: euronews.com, képek: Unsplash)

légitársaság | alaska airlines | repülőjegy | bérlet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom