Érdekes ajánlattal állt elő a légitársaság, amely azt szeretné, ha nem vinnénk fel nagy csomagot

A Japan Airlines szeretné csökkenteni a gépek széndioxid-kibocsátását, méghozzá úgy, hogy kevesebb csomagot szállít.

Ehhez pedig azt ajánlja az utasoknak, hogy ne vigyenek magukkal ruhát, hanem kölcsönözzenek a célállomáson. A társaságnál egy éven keresztül, egészen a jövő év augusztus végéig lehet igénybe venni a szolgáltatást a Japánban töltött időre.

Mint elmondták, az ötletet az adta, hogy bár világszerte egyre több szószólója van a fenntartható turizmusnak, még mindig nincs elegendő lehetőség a megvalósításra.

A kölcsönzőket a Sumitomo Corporation üzemelteti, amely a ruhák beszerzéséért, szállításáért és mosásáért is felel majd. A darabokat a készlettöbbletekből és használtan szerzik be, ezzel elősegítve a körforgásos gazdaságot.

Aki ruhát szeretne kölcsönözni, annak először online kell regisztrálnia a JAL hivatkozási számával és a tartózkodási helyének címével legalább egy hónappal az utazás előtt. A ruhákat legfeljebb két hétig lehet használni.

Az utazók több különböző szett közül választhatnak az évszaknak és az alkalomnak megfelelően (például alkalmi, elegáns alkalmi és vegyes viseletek közül). Az alap bérleti díj négyezer jennél (körülbelül 9800 forintnál) kezdődik, ami három felsőt valamint két szoknyát vagy nadrágot tartalmaz.

Hasonló kezdeményezést egyébként korábban is láthattunk már, 2021-ben a Tripadvisor Plus tagok kérhették, hogy designer ruhákat szállítsanak nekik.

A legtöbb turistacélponton egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan öltözködünk, de azt is érdemes alaposan átgondolni, hogy mit veszünk fel a repülőre.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images, Unsplash)

csomag | széndioxid-kibocsátás | környezetvédelem | poggyász | ruhakölcsönzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom