Hat balatoni strand kapta meg idén a Kék Hullám Zászló fődíját

Idén 43 balatoni strand vállalta az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség versenyét, és mindegyik négy- vagy ötcsillagot kapott a Kék Hullám Zászló minősítésen.

Június 19-étől öt napon keresztül zajlottak a standbejárások, a zsűrizésben részt vettek a szövetség partnereként a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársai.

A minősítés során vizsgálták a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét (parkoló, járdák, vizesblokkok, vízbejutás lehetősége), a környezet állapotát (virágosítás, a gyep és meder állapota), a játszóterek minőségét és árnyékoltságát.

Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, és pontot értek olyan gyerekbarát szolgáltatások is, mint a pelenkázó, vagy családi öltöző, és fontos szempont volt a strandi vendéglátóhelyek kínálata, a helyi termékek jelenléte és az újragondolt, vagy megújított étel-ital választék.

A Kék Hullám Zászlóra felkerülő csillagok egytől ötig terjedő száma mutatja a fürdőhelyek szolgáltatásainak színvonalát, választékát.

A minősítési rendszer működésének idei huszadik jubileuma alkalmából most nem egy abszolút győztest hirdettek, hanem hat olyan strand kapott fődíjat, amely évek óta kiemelkedően szerepel a megmérettetésen.

Csopak

A jubileumi díjat a csopaki Községi Strand, a balatonfüredi Esterházy Strand és Élményfürdő, a gyenesdiási Diási Játékstrand, a vonyarcvashegyi Lido Strand, a balatonföldvári Keleti Strand, valamint a balatonberényi Községi Strand kapta.

A nevező strandok közül 29 ért el ötcsillagos, 14 négycsillagos minősítést, és a három, tó körüli vármegye külön is jutalmazta a legjobbjait. A Balatoni Kör Balaton Gasztro-Strandja 2023. különdíját idén a balatonboglári Platán Strand nyert el. Az itt levő vendéglátóhelyek példát mutatnak arra, hogy egész éves működéssel, minőségi kínálattal is lehet strandot üzemelni.

Balatonfüred

A Balatoni Turizmus Szövetség különdíját, a Balaton kiváló négyévszakos strandja díjat a Szigliget Községi Strand kapta, amely egész évben kínál programokat. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Zöld levél díját a zöldfelületi szempontok alapján kiemelkedő fonyódi Bélatelepi strand, a Zöld béka díját a környezeti nevelésben kiemelkedő balatonberényi Községi strand, a Zöld fészek díjat az élőhelyvédelmi szempontból kiemelkedő gyenesdiási Diási Játékstrand kapta.

A www.kekhullamzaszlo.hu honlapon térképen láthatók a zászlót nyert strandok a szolgáltatásaikkal, áraikkal, nyitvatartási idejükkel együtt.

Nemrég az is kiderült, hogy melyik város eddig idén magasan a legnépszerűbb a Balatonnál, és, hogy milyen a vízminőség a tó körül.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

 

legjobb | balaton | strand | Kék Hullám Zászló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom