Ezekben a városokban nagyon jó biciklisnek lenni

Az idei Globális Kerékpáros Index a világ kilencven városát rangsorolta abból a szempontból, hogy mennyire kedvezőek a körülmények a biciklistáknak.

A kerékpárutaktól a kerékpárlopások arányán át az időjárásig mindent figyelembe vettek, ami csak befolyásolhatja a tekerés élményét és lehetőségeit.

A lista első helyére ezek alapján Utrecht került, ahol nemcsak a kerékpárosok száma nagy – a lakosság mintegy 51 százaléka kétkeréken közlekedik –, hanem a jó minőségű és gazdag a kerékpáros infrastruktúra is, és közben nagyon kevés az esős nap.

A második helyen a nyugat-németországi Münstert találjuk,

amely többek között a kerékpáros halálesetek kis számával győz meg,

de egyébként minden más tekintetben is jó eredményeket ért el, emellett rendszeresen ad otthont különböző kerékpáros eseményeknek és fesztiváloknak.

A lista harmadik helyén Antwerpen végzett, ahol

különösen olcsók a biciklivásárlási és -karbantartási lehetőségek,

emellett kiterjedt a kerékpármegosztó-rendszer, és mintegy négyezer kerékpárút gondoskodik a gördülékeny haladásról. Íme, az első tíz helyezett!

  1. Utrecht, Hollandia
  2. Munster, Németország
  3. Antwerpen, Belgium
  4. Koppenhága, Dánia
  5. Amszterdam, Hollandia
  6. Malmö, Svédország
  7. Hangcsou, Kína
  8. Bern, Svájc
  9. Bréma, Németország
  10. Hannover, Németország
Koppenhága

A rangsor legalján a nigériai Lagost találjuk, majd Medellín, Bangkok, Tbiliszi, Moszkva, Jakarta, Hongkong, Buenos Aires, a kolumbiai Cali és Bogotá következik, amely pedig igen nagy erőfeszítéseket tesz, hogy javítson gyászos helyezésén. Magyar város nem került fel a listára.

Ha tekernél egy jót a nyár végén vagy ősszel, akkor Szlovénia tárt karokkal vár, de ezeket az európai kerékpáros utakat is érdemes kipróbálnod.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash)

kerékpár | Utrecht | legjobb városok | bicikli

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom