Ez a tíz legjobb európai város azoknak, akik külföldön kezdenének új életet

Az Európai Bizottság nemrég tanulmányt készített az egyes európai városokban tapasztalható életminőségről.

A jelentés pedig azt is megvizsgálta, hogy mely városokban várják a legjobb körülmények a külföldről odaköltözőket. Az első helyen Cardiff végzett, amely a lakosok kilencvenöt százaléka szerint kiváló hely nemcsak a bevándorlóknak, hanem az időseknek, a kisgyermekes családoknak és az LGBTIQ-közösség tagjainak is. A második helyet Lisszabon szerezte meg.

Cardiff

A jelentésből az is kiderült, hogy nem elsősorban a fővárosokban a legjobb az élet külföldiként. Míg a nagyvárosokban a lakosság tizenöt százaléka külföldi, a kisebb városokban ez tíz százalék, a vidéki területeken pedig hat.

A harmadik helyen szintén egy portugál várost találunk, Bragát, mely a legjobb életminőségű városok listáján is szerepel, az utána következő Groningenhez hasonlóan.

Braga

A spanyol és a portugál városok egyébként általában jól szerepeltek, a lakosok legalább nyolcvannégy százaléka úgy vélte, hogy városuk jó hely a bevándorlók számára. Az északi városok szintén az átlagosnál jobbnak, míg a keletiek kicsit rosszabbnak bizonyultak a külföldi betelepülők szempontjából.

Néhány helyen egyes városok kiemelkedtek az országos átlagból, Horvátországban például Zágráb. Ugyanez a helyzet Lengyelországban Gdańskkal, Szlovákiában Pozsonnyal, Törökországban pedig Antalyával.

Gdansk

Párizs esetében ugyanakkor a helyzet pont fordított, a francia fővárost kevésbé jó helynek tartják, mint az országot általában. Ugyanez igaz Rómára, Ljubljanára, Brüsszelre és Szkopjére.

A tízes lista így alakult:

  1. Cardiff
  2. Lisszabon
  3. Braga
  4. Groningen
  5. Gdansk
  6. Barcelona
  7. Tyneside agglomeráció (Nagy-Britannia)
  8. Hamburg
  9. Helsinki
  10. Glasgow

Ez a lista és ez a weboldal szintén segíthet azoknak, akik külföldi költözést fontolgatnak, ezek a városok pedig azok, amelyek az országelhagyók legmerészebb álmaiban szerepelnek.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

külföldre | portugália | költözés | külföld | cardiff

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram