Ezek a legjobb helyek és programok Olaszországban az utazók szerint

Hová mennek és mit csinálnak a legszívesebben a turisták Európa egyik legnépszerűbb úti célján? Erre volt kíváncsi a Data Appeal Company – Gruppo Almawave, ezért kutatást végzett, többek között online vélemények alapján.

Az eredményekből pedig úgy tűnik, hogy a kultúra az olaszországi turizmus fő mozgatója, ami meghaladja az összes többi turisztikai ágazat értékét. A legtöbb pozitív véleményt az országról az amerikai utazók adták, a kulturális látnivalók tekintetében pedig Róma végzett az élen, ahol a legtöbbet értékelt látnivalókat találjuk.

A népszerűségi lista első helyén a Colosseum, a másodikon pedig a Pantheon áll, míg a Piazza Navona a negyedik, a Piazza di Spagna a hatodik, a II. Viktor Emánuel emlékmű pedig a tizedik. A fővárost Velence követi két látnivalóval: a Rialto-híddal a harmadik helyen és a Piazza San Marcóval az ötödiken.

A legkedveltebb kulturális látványosságért azonban nem ezekbe a városokba, hanem Firenzébe kell utaznunk, ahol a Piazza del Duomo nyűgözi le a leginkább az utazókat. A Colosseum csak ezután következik.

A legnépszerűbb régészeti helyszínek és múzeumok dobogóján a Forum Romanum, a Herculaneumi Régészeti Park és a Sansevero Kápolnamúzeum áll. Szintén népszerű a torinói Autómúzeum, amely a negyedik helyre került, valamint a trentói Tudományos Múzeum, amely az ötödikre.

Ami a leggyakoribb programokat illeti: az utazók 44,8 százaléka nem hagyja ki a városlátogatást, és örömmel felkeresi az ékszerdobozként elhíresült falvakat is. Negyvenhárom százalékot a természeti örökség vont, míg huszonhét százalékok hoznak lázba a történelmi és régészeti helyszínek.

A turisták tizenhét százaléka érdeklődik a helyi piacok iránt, tizenhet és fél százalék pedig múzeumlátogatásra fordítja az idejét. Tizenöt százalék előadásokra, kulturális, népi illetve vallási rendezvényekre utazik, tizenegy százalék pedig gasztronómiai túrákon kóstolja meg az utánozhatatlan helyi ízeket.

Persze Olaszországba nemcsak a jól ismert látványosságokért érdemes utani, hanem a titkos gyöngyszemekért is.

(Forrás: Si Viaggia, képek: Getty Images)

utazók | helyek | olasz | vélemények | utazás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom