Ezek a legjobb országok, ha autós kirándulást tervezünk

A Zutobi nevű autósiskola negyvenkét országot vizsgált meg abból a szempontból, hogy milyen körülmények fogadják ott az autózni vágyókat.

Ehhez a következő szempontokat vették figyelembe: megvizsgálták, mennyivel tart több ideig egy harminc perces út csúcsforgalomban, megnézték, mennyi a százezer főre jutó halálos közúti balesetek száma, milyen az utak minősége, mennyibe kerül az autóbérlés, a benzin, a parkolás, mennyi látnivaló akad az utunkba, és hány Instagram-poszt valamint Google-keresés született az adott országról a roadtrip szóval.

Az összesített lista első tíz helye így alakul:

 1. Amerikai Egyesült Államok
 2. Olaszország
 3. Spanyolország
 4. Portugália
 5. Szlovénia
 6. Nagy-Britannia
 7. Svájc
 8. Franciaország
 9. Törökország
 10. Dánia

A legrosszabb körülményeket pedig ezekben az országokban, köztük hazánkban találjuk:

 1. Izrael
 2. Kolumbia
 3. Brazília
 4. Peru
 5. Románia
 6. Argentína
 7. Magyarország
 8. Mexikó
 9. Chile
 10. Oroszország

Ha az egyes szempontokat nézzük, akkor a dugók tekintetében az Egyesült Államok áll a legjobb helyen, mert ott átlagosan csak alig tizennégy százalékkal nő a menetidő csúcsforgalomban.

A legnagyobb biztonságban Szingapúrban érezhetjük magunkat,

ahol százezer főre csak két halálos közúti baleset jut, és ugyanebben az országban a legjobb az utak minősége is.

A legkedvezményesebben, napi nagyjából hatezer-hatszáz forintért Szlovákiában lehet autót bérelni, a benzinárak pedig Malajziában a legalacsonyabbak, ahol mindössze körülbelül százhatvan forintba kerül egy liter, mert az üzemanyagot nem terhelik adók.

Parkolni Litvániában tudunk a legolcsóbban, két órára alig négyszáz forintért, a legtöbb látnivalót pedig Olaszország tartogatja útközben, miután százezer főre kétszáztizenöt attrakció jut. Az Instagramon az Egyesült Államokat jelölték meg a legtöbben a roadtrip hashtaggel, összesen majdnem négyszázharmincezer posztban, és erre az országra keresnek a legtöbben a Google-ben is ezzel a szóval, az elmúlt évben több mint százötvenezren tették ezt meg.

Ha autós úti célt keresel a közelben, akkor ajánljuk figyelmedbe Európa Új-Zélandját, ami mindössze hat órás kocsikázásra van tőlünk. Ha pedig road tripre indulsz, akkor érdemes elkerülnöd a leggyakoribb hibákat.

(Források: zutobi.com, matadornetwork.com, képek: Unsplash)

 

autó | utak | autóbérlés | kocsi | parkolás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom